× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks zwembaden en wellness Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

25-04-2019

Wedstrijdverslag - TAC Rally - Bert Cornelis

Wedstrijdverslag - TAC Rally - Bert Cornelis

Dankzij sponsors en vrienden kon Bert Cornelis aan de start komen voor zijn thuisrally, de TAC rally in Tielt, met de Skoda Fabia R5.

"Het was al geleden van vorig jaar, tijdens de Omloop van Vlaanderen, dat hij nog met deze ex-Verschueren auto gereden had. Bert heeft dan wel heel veel parkoerkennis voor deze rally, toch kon hij niet putten uit dezelfde vertrouwdheid en ritme met de wagen zoals de andere BK piloten. Daarbovenop kreeg Bert met mij (Bjorn Depoortere) nog een nieuwe co.piloot in het rechterzitje. Dit was meteen de eerste keer dat ik met Bert op stap ging en zo maakte ik ook mijn debuut in een R5 wagen. 

De eerste ronde was een kwestie van zo snel mogelijk op dreef te geraken, toch met een zekere marge te rijden en zeker op de weg te blijven op het verraderlijke Tieltse parkoer. Ondanks een niet correct werkende pop-off valve kon op KP4 'Poelberg' reeds een 6de tijd neergezet worden.

Ook tijdens de tweede ronde kon het volle vermogen niet altijd gebruikt worden, maar tijdens onze service kon het serviceteam dit euvel oplossen  Dankzij het foutloos blijven van zowel piloot als co-piloot stonden we op een 10de plaats halverwege de wedstrijd.

Door het aanpassen van enkele instellingen kon het vermogensverlies opgelost worden en met nieuwe banden onder de Fabia R5 konden we tijdens de 3de ronde het tempo stelselmatig opdrijven, ook al begon het in en rondom Tielt op dat moment lichtjes te sneeuwen!  Onze favoriete KP Poelberg werd in deze ronde geannuleerd omdat er een traktor op het parkoer gespot werd. We klommen op naar een 8ste plaats algemeen en met 27 seconden achterstand op Reynvoet en meer dan een minuut op de Porsche van Van Parijs leek dit ook onze finale plaats te gaan worden. Echter, Niels Reynvoet kreeg op het laatst nog 2 minuten straftijd wegens het te vroeg pointeren en zo schoven we nog een plaats naar voor. Los daarvan bleef Bert zijn eigen tempo maar verbeteren en werd dit beloond met een zeer verdiende 5de plaats op de laatste KP en een 7de plaats in het algemeen klassement, gezien de omstandigheden terecht fier mogen op zijn.

Nogmaals bedankt aan alle sponsors die deze gelegenheid mogelijk maakten, we hebben ons super geamuseerd en mogen trots terugkijken op onze prestatie in deze editie van de TAC in Tielt en een niet te vergeten ervaring rijker voor mezelf.  Merci aan iedereen die hierbij betrokken was. In het bijzonder al onze sponsors: Afsluitingen Van Eecke Reinaud, Auto's Debaeke, Elektro Krivada, Debel interieur en Zaniboo, Lokri , Interieur Vantornout, garage Nick, Giobouw, Tuinen Björn Desmet, Bistro Minnewater, kinesitherapie Tamara Gevaert." Aldus Bjorn

ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen