× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

15-04-2019

Melissa Debackere tweede in Nederlandse Visual Art Rally

Melissa Debackere tweede in Nederlandse Visual Art Rally

Afgelopen weekend was er in eigen land de TAC Rally, maar Melissa Debackere was actief in Nederland. De pilote uit Wervik reed daar de Visual Art Rally met de vertrouwde Dassy Skoda Fabia R5.

Er was een sterk deelnemersveld met 5 R5 wagens en een pak snelle Lancers waaronder Van Den Heuvel zelf. Er was in totaal 130 kilometer wedstrijd te rijden. Melissa vertrok met toch wat ambitie, maar het was afwachten met parcours dat niet zo eenvoudig was met afwisselend asfalt en onverhard. Door een communicatiestoornis op de eerste proef miste Melissa haar start en reed ze pas een vijfde tijd na Bob De jong, de gebroeders Van Den Heuvel en Kevin Van Deijne.

De tweede proef stelde ze orde op zaken en eindigde ze te samen met Van Den Heuvel op een vijftal seconden van De Jong die de snelste was. Na de eerste lus van 4 proeven kwam Melissa binnen op de derde plaats met een kleine 20 sec achterstand.
"Vooral door de start op de eerste proef te missen en vele seconden te hebben laten liggen was de motivatie groot om aan te vallen." aldus Melissa die met Marlon Krieger ook een nieuwe copilote aan boord had.

Op weg naar proef vijf viel de Fiesta R5 van Van Den Heuvel uit door mechanische pech, en zo kwam Melissa op plek 2 te staan. Ze besloot om de jacht te openen op Bob De Jong maar besefte dat dit geen gemakkelijke klus ging worden... Ze slaagde er aardig in door 3 snelste tijden van de laatste vijf proeven te rijden. Deze proeven werden in moeilijke omstandigheden gereden, met afwisselend regen  en sneeuw...

"Misschien hadden er 4 snelste tijden kunnen zijn, op de proef met rondekoers reden we twee ronden na een Lancer die ons niet had gezien. We verloren een 8 seconden tegen over de vorige passage, maar reden toch een tweede plaats op amper 3 seconden van de scratch. Zonder die mindere proeven zat er misschien iets meer in, maar we zijn tevreden met de tweede plaats op maar 12,7 seconden van de overwinning," besluit Melissa.

Einduitslag

1 B. De Jong
2 M. Debackere 
3 K. Van Deijne
4 J. Van Den Heuvel
5 L. Parren

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen