× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

25-03-2019

Wedstrijdverslag - Rallye Vins de Champagne - Rik Vannieuwenhuyse

Wedstrijdverslag - Rallye Vins de Champagne - Rik Vannieuwenhuyse

Grand Cru voor Rik Vannieuwenhuyse & Kenny Deroo in Epernay

Rik Vannieuwenhuyse: "In samenspraak met het Coudron Express Transport Rally Team beslisten we om een buitenlands avontuur in ons programma op te nemen. De keuze viel op de Rallye Vins de Champagne in Epernay. Met 12 klassementsproeven tussen de Champagnevelden, goed voor 150km tegen de klok, werd het tijdens de verkenningen reeds duidelijk dat de finish halen een opdracht op zich was.

De nota’s blaakten van vertrouwen, maar toch stonden we met een bang hartje op het startpodium aan de Avenue de Champagne. Ook de concurrentie was niet mals, te beginnen met de snelle Kadett van thuisrijder Guillemin die achteraf gezien onklopbaar bleek!

Op de eerste, zeer korte en technische proef zetten we tot onze eigen verbazing de snelste tijd neer, maar tijdens de twee snellere proeven op de Côte des Blancs konden we niet opboksen tegen de topsnelheid van onze dichtste belagers. We zagen de Porsche 911 van Doyen en de Kadett van de uiteindelijke winnaar Guillemin voorbijflitsen op de tabellen. In de tweede lus herhaalden we onze stunt op de korte proef, goed voor een voorlopige podiumplaats algemeen en de leidersplaats in de klasse. Tijdens de twee nachtproeven kregen we helaas te maken met een kleine elektrische storing zodat we niet konden rekenen op de grootlichten. Ook de BDA van Fairise moesten we laten passeren in de stand, maar we behielden een mooie voorsprong op de R11 Turbo van Fouteret. Na een korte nacht vatten we dag twee aan met een knappe tweede chrono op de langste proef van de wedstrijd. De drie resterende KP’s werkten we op een gematigd tempo af, met véél zin voor spektakel! Iets wat voor de Franse toeschouwers niet onopgemerkt bleef, want luid applaus en gejuich begeleidde ons als vierde algemeen en tweede Classic het eindpodium op. Kortom, een mooi resultaat in een spektakelrijk, onvergetelijk avontuur!"

Kenny Deroo: “Graag wil ik nog het voltallige Coudron Express Transport Rally Team bedanken voor de support en een Escort in topvorm! En last but not least, Rik die eens te meer zijn snelheid en stuurmanskunsten demonstreerde!

Tekst & foto: Sébastien Turkery Fotografie

 

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen