× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

19-03-2019

Wedstrijdverslag - Rallye Le Touquet - Patrick Mylleville

Wedstrijdverslag - Rallye Le Touquet - Patrick Mylleville

Eerste deelname aan Rallye Le Touquet met een 13 de plaats en 4 de classic .

Voor ons was alles nieuw in deze Franse rally waar wij moesten beginnen met een wit blad papier en amper 2 verkenningsronden  wat eigenlijk niet genoeg is als je daar geen meter weg kent. Met startnummer 208 hadden wij een mooi nummer gekregen en dit  op een totaal van 37 historic’s , er waren 3 Belgen , Wij , Piet Declercq en Alain Lopes allen met een Porsche.

Het deelnemers veld was dan ook niet te onderschatten met onder andere , Ford Sierra , Ford Escort BDA ,BMW M3 , Porsche 911 , Renault Alpine en R5 Turbo  , Misubishi Lancer, Lancia Delta enz…

Dit weekend was het parcour vergelijkbaar met de Condroz in natte omstandigheden , super gladde stukken die meestal verscholen zitten achter een top of bos , het minste foutje was fataal. Wat ons enorm opviel waren de vele toppen waar achter gevaarlijke situatie’s zaten en ook de vele chicane’s die geplaatst waren achter een top of bocht.

Wij hadden ons voorgenomen om niet naar het resultaat te zien en de finish te halen om zo mijn nieuwe co piloot ( Nicolas Morreel )het nodige vertrouwen te geven. Op de eerste kp lukte ons dit vrij goed met een 8 ste plaats , op kp 2 en 3 maakten wij een foutje die ons een 20 tal seconden koste zodat wij op een 12 de plaats de eerste dag konden afsluiten. De eerste lus was dan ook glad met er boven op een stevige wind .

Dag 2 ging een moeilijke worden door de regenval tijdens de nacht. Wat wij dachten was dan ook een feit , super gladde wegen die bij het minste foutje de opgave kon  kosten. Daarom besloten wij ook om ons tempo te rijden en zien wat er kon. Na deze lus stonden wij nog altijd op de 12 de plaats waar wij zeker tevreden mee waren.

Met nog  4 proeven te gaan waren de wegen  al heel wat opgedroogd wat het ook makkelijker maakte om geen fouten te maken. Wij konden deze feilloos rijden en sloten de wedstrijd af op een 13 de plaats en 4 de classic wat voor ons heel goed was. De servicecrew was terug Dekeyser motorsport uit Merkem , die onze Porsche feilloos naar de finish leidde. Ook nog een dankwoordje aan servicecrew Dekeyser , Marjan , Nicolas , Piet Declerq die ons met raad en daad bijstond en de supporters die het gure weer trotseerden.

Deze rally had dan ook heel wat rallyfanaten op de been gebracht ondanks het gure weer. In Frankrijk rijden de historic’s voor de moderne wagens , waar er voor ons dan ook heel veel mensen staan om de passage’s van de oudjes te kunnen zien. Wat het ook speciaal maakte was de servicezone die gelegen was op het strand op amper 50 meter van de zee , jammer van het slechte weer. Onze volgende rally word waarschijnlijk Rallye de la Lys op 19-21 april.

Foto - David Maricou

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen