× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Yprauto

14-03-2019

Spa Rally - Complete Voorbeschouwing

Spa Rally - Complete Voorbeschouwing

Amper 3 weken na de openingsmanche in de Haspengouw trekt het JobFIXers BRC richting Spa. Bijna alle tenoren van het kampioenschap zijn aanwezig, het parcours werd volledig herzien dus geven we graag afspraak rond het mooiste circuit ter wereld.

Deelnemers

Als winnaar van de Haspengouw Rally vertrekt Kris Princen als grote favoriet in Spa. De VW Polo R5 uit de ateliers van Bernard Munster krijgt echter stevige tegenstand... Zowel Cherain, tweede in de Haspengouw, als Fernémont, die vorig jaar Spa won, zijn uit op revanche. Maar ook Guillaume de Mevius heeft iets goed te maken... Voor de zege lijkt het te gaan tussen de Volkswagen van Princen, de Skoda's van Cherain en Fernémont en de Citroën van de Mevius... 

Maar de groep achtervolgers is ook niet te min, met de resterende R5's voor Ghislain de Mevius (Skoda), Patrick Snijers (VW Polo), Cedric De Cecco (Skoda), Joachim Wagemans (Peugeot), vader en zoon Cracco (beide Ford Fiesta), Armand Fumal (DS3) en Vincent Regardien (Skoda). Bij de outsiders vinden we nog een reeks bekende namen terug, met Stephan Hermann (Fiat Punto S1600), Steve Vanbellingen (Mitsubishi Lancer Evo10), Pierre Hubin (Mitsubishi Lancer Evo9), Jean-Pierre Destrument (Mitsubishi Lancer Evo9) en consoorten.

Het zal ook uitkijken worden naar de Porsches, 5 GT's staan aan de start met naast Bouvy, Lejeune en Wartique ook het GT3 debuut van Pascal Gaban en Romain Delhez. Wat misschien nog leuker zal zijn is de strijd in RC4... Junior Kampioen Grégoire Munster krijgt met Timo van der Marel een waardige tegenstander. (Voorbeschouwing Junior BRC)

Bij de historics is de strijd meer open, Guino Kenis (BMW) moet het opnemen tegen voormalig RACB piloot Gino Bux (Ford Escort), vice kampioen 2017 Stefaan Prinzie (Opel Ascona) en Drik Deveux (Sierra Cosworth). (Voorbeschouwing Historic BRC). 

Dit indrukwekkende peloton van het BRC, Junior BRC en Historic BRC krijgt op zondag het gezelschap van de deelnemers van het Criterium, waar we naar alle waarschijnlijkheid afstevenen op een strijd tussen de Beierse bolides van Johnny Louies (BMW E36), winnaar van de Rally van Haspengouw, Dany Claesen (BMW Compact), Davide Perciante (BMW E30), Kevin Thewissen (BMW E36) en Nicky Thijs (BMW E36). Maar dan willen we zeker de Renault Mégane van de ervaren Stefaan Tsjoens niet vergeten, die het ook zal opnemen tegen de beste regionale rijders als Jean-Pierre Van de Wauwer (Lancia Beta Monte-Carlo), Jonathan Georges (Renault Clio), Thomas Delrez (Renault Clio), Raphaël Beaufort (Renault Clio), Georges Beaupain (Renault Twingo), Anthony Lejeune (Renault Clio), Olivier Renaud (Peugeot 206 RC), enz. Op een parcours dat er wellicht heel verraderlijk zal bijliggen, zal het tussen deze artiesten allicht ook serieus kletteren…

Parcours

Vorig jaar werd de wedstrijd hoofdzakelijk op het circuit van Spa Francorchamps gereden, alhoewel dit algemeen beschouwd is als het mooiste circuit ter wereld is het toch niet geschikt voor rally... Er werd geluisterd naar toeschouwers en piloten en de wedstrijd keert terug naar de mooie wegen rond Spa.

Op de eerste dag moeten de deelnemers twee lussen van 5 gechronometreerde stukken afleggen en een derde lus van twee klassementsproeven. Op het menu van die eerste dag, die samenvalt met het Belgian Rally Championship en de Spa Rally Classic (VHRS) : Winanplanche, Theux, Francochamps, Wanne en La Gleize. De eerste twee zullen een derde keer 's nachts moeten gereden worden.

Zondag zijn er opnieuw 12 klassementsproeven, verdeeld over drie identieke lussen. Francorchamps, Herve, Fays Show en Spa zullen de deelnemers van de BRC en het Criterium een technisch en snel parcours voorschotelen. De aankomst van de eerste wagen wordt verwacht op het podium in Spa kort na 17u00. In totaal zullen er om en bij de 200 km gechronometreerd worden.

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen