× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks c est bene http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

21-02-2019

Preview - Haspengouw Rally - BMA

Preview - Haspengouw Rally - BMA

BMA is klaar voor start van BK Rally

BMA heeft in aanloop van de start van het BK Rally 2019 hard werk geleverd. De voorbije dagen organiseerde het team van Bernard Munster twee testdagen voor Kris Princen en Patrick Snijers. Beide rijders nemen dit weekend met een VW Polo R5 deel aan de rally van Haspengouw, de openingswedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship. Behalve de twee Polo’s brengt BMA ook de Opel Adam R2 van Grégoire Munster aan de start. 

Het licht brandde de voorbije weken net iets langer als gebruikelijk in de ateliers van BMA in Verviers. De mecaniciens stelden alles in het werk om de nieuwe VW Polo’s R5 aan de start te brengen voor de tweedaagse testsessie in Neerhespen en Gingelom. Achteraf waren er niets dan tevreden gezichten. Zowel bij Kris Princen, bij Patrick Snijers als bij Bernard Munster.

Belgisch kampioen Kris Princen komt met vertrouwen aan de start van de rally van Haspengouw.“Ik kan terugblikken op twee zeer goede testdagen. De tweede testdag was op vertrouwd terrein waar ik in het verleden al mijn wagens getest heb. De VW Polo was toch wat sneller dan de Skoda die ik vorig jaar bestuurde. Het rijgedrag is vergelijkbaar met de Skoda maar de motor is nog een tikkeltje voller. Ik heb een goed gevoel met deze VW Polo. Vorig jaar ging ik vaak in duel met Vincent Verschueren. Dat zal dit jaar niet anders zijn maar er zijn toch ook enkele andere snelle rijders waar me rekening mee moeten zullen houden. Denk maar aan Bedoret, Fernemont, Cherain en de broers De Mévius. Het kan een interessant seizoen worden.” De voorbije twee jaar won Kris Princen telkens de openingswedstrijd van het kampioenschap.

Patrick Snijers komt ook met een VW Polo R5 van BMA aan de start. “We hebben de voorbije dagen hard gewerkt. De VW Polo is een fantastische wagen. Omdat ik weinig ervaring heb met R5 wagens kan ik niet echt vergelijken maar de resultaten die deze wagen eerder dit seizoen behaalde tonen aan dat de Polo uiterst competitief is. Alles is voor handen om te presteren. Nu is het aan mij om het af te werken. Ik weet dat ik enkele rally’s zal nodig hebben om erin te komen. Ik heb veel vertrouwen maar ben ook realistisch. We mogen geen fouten maken en we moeten vanaf de eerste meters voluit gaan. Ik besef ook dat er nu meer van mij verwacht wordt dan als ik met de Porsche gereden zou hebben. Ik kan daar goed me omgaan. Dat hoort zo voor een sportman.

Teammanager Bernard Munster blikt met vertrouwen vooruit naar de start van het kampioenschap. “De testritten zijn goed verlopen. Ik zag mijn rijders na elke rit terugkeren met een brede glimlach op hun gezicht. Dat toont aan dat ze tevreden zijn. Het aftellen naar de start van de Haspengouw is begonnen. Zaterdagochtend zullen we vol verwachting uitkijken naar de eerste tijden. De ambitie voor dit weekend is duidelijk: we willen deze rally winnen. Dat is het enige dat telt. Ik denk dat Kris Princen opnieuw kans maakt om zijn thuiswedstrijd te winnen. Makkelijk wordt dat zeker niet. De concurrentie is zeer groot. Patrick Snijers bestuurt eveneens een VW Polo. Een dappere keuze van iemand die niet meer van de jongste maar wellicht de meest gemotiveerde van alle rijders is. Als hij zou kunnen meestrijden met de besten zeg ik chapeau. Maar makkelijk wordt het zeker niet. We hebben dat afgelopen weekend nog gemerkt met Marcus Grönholm in de rally van Zweden. Een ander voorbeeld is Sébastien Loeb. De Fransman doet omwille van zijn ervaring altijd mee maar hij is toch iets trager dan die jonge vechtlustige rijders die er zijn. Snijers heeft ook ervaring en kan mogelijk verrassend uit de hoek komen. Daar ben ik van overtuigd.

Tot slot is er Grégoire Munster. De titelverdediger bij de Junioren en de kersverse fabrieksrijder van Opel Motorsport stapt opnieuw in zijn vertrouwde Opel Adam R2. “Behalve de rally van Ieper zal ik dit jaar het volledig BK rijden. De rally van Haspengouw is voor mij een speciale wedstrijd. Twee jaar geleden reed ik in de klassementsrit van Walshoutem mijn eerste competitieve meters. Dat zal mij altijd bij blijven. De Haspengouw lijkt op papier een simpele wedstrijd maar dat is het allerminst. De omstandigheden kunnen er snel veranderen. Bij de tweede en derde doortocht zijn de bochten vaak uitgereden en ligt er veel vuil op de baan. We pakken het dit weekend aan zoals elke andere wedstrijd. We gaan voor de zege in onze klasse en ambiëren opnieuw de titel.

ALV saneren van tanks
c est bene

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Verwante artikelen