× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks c est bene http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

25-01-2019

2019 - A la carte seizoen met Subaru Impreza 555 voor Steven Maes

2019 - A la carte seizoen met Subaru Impreza 555 voor Steven Maes

Steven Maes stapte vorig seizoen over van een Opel Kadett City naar een Subaru Impreza groep A in de originele 555 kleuren. Naar het einde van het seizoen begon Steven de wagen steeds beter onder de knie te krijgen met een mooi resultaat in Kortrijk als seizoensafsluiter.

"Ik moest in het begin wennen aan de auto, want deze is zeer agressief om te besturen. En een 4x4 rijdt ook heel anders dan de Opel Kadett," lacht Steven. "Wel ben ik heel tevreden over Kortrijk. Ondanks een moeilijke rally gezien de vochtigheid/regen, ging het al veel beter dan op de Hemicuda die mooi droog was. 

Geleidelijk aan meer vertrouwen gekregen in de wagen met verschillende tijden rond de 10-15de plaats. Verrast hoeveel grip de auto wel heeft in die omstandigheden. Door mechanische pech en daaruit volgende straftijd op de laatste passage Bevergem hebben we de 15de plaats niet kunnen behouden en zijn we verder opgeschoven in het eindklassement."

Voor dit jaar zijn er nog enkele kleine aanpassingen voorzien aan de wagen, zo zal de vering onderhanden genomen worden. De Impreza duikt nog te veel omdat de veerpoten nog te lang zijn.

Het seizoen van Steven start volgende week al met de Legend Boucles @Bastogne. "Hier zal ik rijden met copiloot Dieter Duytschaever. Dieter heeft ervaring in Europese 4x4 all terrain wedstrijden zowel als piloot als navigator. Zijn bedrijf DGtuning.com is gespecialiseerd in het bouwen van 4x4 competitievoertuigen alsook het terug op punt stellen van oldtimers. De kalender zal gelijkaardig zijn aan vorig jaar: naast Bastogne, ook ORC, TAC, Omloop, Hemicuda, Kortrijk en in het najaar misschien eens een rally in Wallonië."

"Copiloot voor 2019 ligt nog niet vast. Gezien we nog steeds op zoek zijn naar extra budget, zijn copiloten die een sponsor kunnen aanbrengen ook zeker welkom. Qua sponsors mogen we dit jaar rekenen op DGTuning, Welda te Oostakker dat gespecialiseerd is in lasapparatuur en gereedschap en de firma RTEK, gespecialiseerd is in aluminium gevelbekleding voor woningen en industriebouw."

ALV saneren van tanks
c est bene

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Verwante artikelen