× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness c est bene ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be

18-12-2018

Wedstrijdverslag - Rallye Hivernal du Dévoluy - BMA

Wedstrijdverslag - Rallye Hivernal du Dévoluy - BMA

Eerste algemene overwinning van Grégoire Munster en Louis Louka, eerste wedstrijd van de BMA VW Polo R5 !

En als het bijna gedaan is, dan is er nog! Het intense sportjaar 2018 van BMA werd uiteindelijk vorig weekend in Frankrijk, in de buurt van Gap, afgesloten. Met een dubbele première, want een van de twee Volkswagen Polo's R5 van het team van Bernard Munster maakte zijn competitiedebuut en… Grégoire Munster en Louis Louka behaalden hun eerste algemene overwinning met een Skoda Fabia R5 van het team uit Thimister-Clermont! 

De Rallye Hivernal du Dévoluy is gekend omdat het parcours proeven bevat 'type Monte-Carlo', zodat het een ideale voorbereidingswedstrijd is op de openingswedstrijd van het Wereldkampioenschap Rally. De Fransman Bertrand Pierrat, die zijn deelname aan de Monegaskische klassieker met een van de nieuwe VW Polo's R5 al had aangekondigd, werd er genavigeerd door André Leyh. Ze waren vastbesloten om veel kilometers te maken met de nieuwe Duitse bolide. De rijder die al aan het stuur van diverse Gr.A's en WRC's zat, slaagde er niet in de finish te halen, maar toch was de eerste balans eerder positief…

"Voor de Dévoluy hadden we met Kris Princen een testsessie georganiseerd op de piste van EMA," vertelt Bernard Munster. "Er is zeker nog werk aan de Polo om er het maximum uit te halen op typische parcours zoals in België, maar het potentieel is zeker aanwezig! Op zijn 63stereed Bertrand Pierrat voor de eerste keer met een R5. Hij amuseerde zich en hij wilde alles op een gestructureerde wijze ontdekken. In 2019 zal hij aan de start komen in Monte-Carlo, Zweden en de Tour de Corse… Het was belangrijk voor hem om dit jaar al wat te rijden met de wagen."

Overwinning ! 

De aangename verrassing van de Dévoluy kwam van de jonge Grégoire Munster en zijn navigator Louis Louka! De twee jonge kerels reden pas hun tweede wedstrijd met een R5, meer bepaald een BMA Skoda Fabia R5. Ze draaiden meteen mooie tijden, met een scratch op KP1 voor gelijkaardige wagens van de Fransman Margaillan en de Zwitser Burri!

"We gingen daar in de eerste plaats van start om zoveel mogelijk te leren, zeker omdat het een rally is die in winterse omstandigheden werd verreden," vertelt Grégoire. "Het ging veel beter dan verwacht. Goed geholpen door de erg efficiënte Pirelli's, sloten we de eerste etappe, die bestond uit vier klassementsproeven, als leider af! De eerste proef op zondag werd als droog aangekondigd, maar de verbinding naar de start lag op plaatsen ondergesneeuwd. We lieten tijd liggen door te laat in te klokken! Resultaat: 20 seconden straftijd voor een erg moeilijke proef. Door de kwaliteit van onze banden, konden we een goede slag slaan op KP 7, waar ik een twintigtal seconden sneller was dan Margaillan. We pakten nog eens 6 seconden op hem op KP 8, waardoor we 8 seconden goed moesten maken voor de laatste proef. Samen met Louis, besliste ik om voorzichtig te blijven, maar toch onze kans te wagen… We wonnen de rally met 1"8 voorsprong! Deze Rallye Hivernal du Dévoluy is duidelijk mijn mooiste ervaring sinds mijn debuut… En dat is nog niet zo lang geleden!"

 "We moeten er geen geheim van maken: Grégoire heeft ons echt verbaasd," lacht Bernard Munster. "We hadden van hem verwacht dat hij hier of daar in het slot van het seizoen een knappe prestatie zou realiseren, om zijn progressie te bewijzen met het oog op volgend jaar. Maar, er waren zoveel nieuwe factoren voor hem in Dévoluy. Zowel de ervaren Burri, die kort onze Polo R5 testte voor de start, en Yoann Bonato, die met een officiële Citroën C3 R5 het parcours opende als 0-wagen, waren onder de indruk van de tijden van Grégoire. We wilden panache zien voor de feestdagen en we moeten toegeven dat dit een zege met panache was! We zijn heel tevreden…"

De winterpauze zal goed doen om de maand januari voor te bereiden, want die belooft druk te worden voor BMA. Het jaar begint met de Romania Historic Winter Rally van 11 tot 13 januari, waarna natuurlijk de Rally van Monte-Carlo volgt! Bertrand Pierrat komt, zoals verwacht, aan de start met de BMA VW Polo R5, maar Bernard Munster bevestigt hierbij ook officieel de deelname van zijn zoon Grégoire met een Skoda Fabia R5. Daarover binnenkort meer…

"Nog een tip voor de geïnteresseerden: er is nog een VW Polo R5 te huur voor Monte-Carlo," verduidelijkt Bernard Munster. "Maar, opgelet want de inschrijvingen sluiten komende vrijdag!"

Ne de openingsmanche van het WRC is het uitkijken naar de Legend Boucles @ Bastogne, waarna BMA naar Zweden reist voor de tweede manche van het WRC. Het worden drukken weken in januari!

zwembaden en wellness
c est bene
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen