× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MR Solar MLV banden velgen Poperinge Verzekeringen Delaere zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be

11-12-2018

“6 uren van Kortrijk” schenkt 1.500 euro aan KOCK – De Hoge Kouter

 “6 uren van Kortrijk” schenkt 1.500 euro aan KOCK – De Hoge Kouter

Inzamelactie levert 500 euro op, organisatie drijft bedrag op

Tijdens de jongste 6 uren van Kortrijk, betwist op 24 en 25 november, wist Autostal Groeninghe 500 euro in te zamelen voor het goede doel. Tijdens de “6 uren van Kortrijk” ging de organisatie rond met een pot ten voordele van KOCK – De Hoge Kouter, een organisatie die werkt met mensen met een beperking. Autostal Groeninghe besliste het ingezamelde bedrag te verhogen tot 1.500 euro. 

Enkele weken geleden kondigde Autostal Groeninghe aan dat we het goede doel zouden steunen. We hebben opnieuw woord gehouden”, aldus voorzitter Jean-Claude Castelein. Mensen van KOCK – De Hoge Kouter gaven ons de aanzet om iets te doen in het kader van de Warmste Week, dus was het een evidente keuze om die werking te steunen. “Al iedere jaar hebben we ons geschaard achter een goed doel. De jongste twee jaar koppelden we onze actie aan de Warmste Week van Studio Brussel. We kiezen altijd voor een lokaal project dat bijdraagt tot een warmere, betere maatschappij.” KOCK – De Hoge Kouter wil het geld gebruiken voor activiteiten voor jongeren.

Woensdag 21 november werd de pot tijdens de nummeruitdeling van de “6 uren van Kortrijk” voor het eerst opgesteld. Daarna stond de glazen spaarpot het hele weekend van de rally aan het onthaal in de grote tent op de Grote Markt van Kortrijk. 

Uiteindelijk wisten we net geen 500 euro op te halen bij de teams. Heel wat teams en toeschouwers grepen naar hun portefeuille om een kleine bijdrage te schenken. Autostal Groeninghe besliste om het bedrag nog te verhogen zodat we hetzelfde bedrag als vorig jaar voor Het Ventiel kunnen schenken. Zo komt het totaal op 1.500 euro”, aldus Castelein.

 “We zamelden net iets minder geld in dan vorig jaar. Vorig jaar zette een piloot, namelijk Steven Dolfen, eigenhandig een actie op poten en zorgde zo voor een hoger bedrag. Zonder dat bedrag hebben ongeveer dezelfde som als vorig jaar ingezameld. Laat dit een oproep zijn aan de deelnemende teams. Misschien kunnen zij, net zoals Steven Dolfen vorig jaar, een extra actie organiseren”, besluit woordvoerder Sandro Delaere. “Gezien onze rally dicht bij de eindejaarsfeesten en de Warmste Week plaats vindt, willen we volgend jaar zeker opnieuw een lokaal project steunen in het kader van Music for Life. De 6 uren wil meer zijn dan een louter sportief evenement. We hebben ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom is onze rally al zes jaar volledig gratis. Op die manier houden we de drempel voor alle Kortrijkzanen zo laag mogelijk.”

MR Solar
MLV banden velgen Poperinge
Verzekeringen Delaere

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen