× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

28-11-2018

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Dirk Vermeirsch

Wedstrijdverslag - Rally van Kortrijk - Dirk Vermeirsch

Bedankt !  

Het MIES Racing team wil de partners bedanken om het mogelijk te maken deel te nemen aan de 6 uren rally van Kortrijk met de nieuwe Subaru Impreza Groep A.
"Toch even het relaas van de rally, de opzet van deze rally was het einde halen zonder kleerscheuren. Het moest ook een testrally worden met een nieuwe wagen met amper 95 km testkilometers in zijn nieuwe groep A afstelling." aldus copiloot Rudy Dozie.

Zoals altijd zijn er kleine dingen die bovenkomen, en verholpen moeten worden. Om maar een voorbeeld mee te geven de versnellingspook kwam los te staan tijdens het terugrijden naar het servicepark op het Casinoplein. Euvel opgelost en starten zaterdagavond om 18.46u op het podium om richting Lavano te rijden, de eerste klassementsproef van de rally.

"Gestart en al na 1 km voelden we dat het parkoers spekglad en bij lag door de regen, geen grip en nog beetje onwennig met de 300pk en 500Nm om te gaan ligt een klein foutje op de loer. Conclusie beetje teveel gas en rond zijn as, dan op zoek naar de juiste versnelling en terug weg, 20 seconden weg...
Alles loopt goed tot de laatste 2 km van de proef, daar een deelnemer voor ons door problemen met zijn wagen ons ophoud, en dit kost ons nog een 20 seconden... We sluiten de avond af met een verlies van een 40-tal seonden.
"

38ste plaats zaterdagavond

Zondag dag 2 van de rally, om 08.46 u op het podium om 13 proeven af te werken, Bevergem, t’ Hoge, Bellegem, Aalbeke en Lavano.

"De weergoden waren ons beter gezind en lag het grote deel van de proeven voor 80% droog, dus tijd om echt te testen. Na de eerste lus van 4 proeven reden we op 85% beetje aftasten wat de wegligging deed, maar al gauw bleek dat die te volste te vertrouwen was. Remmen ook pico- bello, nog wat aftasten op het onverhard en de tijden in het oog houden.
Vanaf de 2delus kwam de wagen tot zijn recht, droge wegen en het vertrouwen kwam in de wagen. Stilaan voelde Dirk aan dat hij een vertrouwen had in de wagen. Conclusie per proef gemiddeld 4 à 6 sec sneller.

Lus 3, terug met de modderpoel van Lavano, op 100 % en terug 6,7,8sec er af per kp. De remmen werden optimaal aangesproken nu, zo ook de power van de wagen, en die is formidabel! Deze lus werd dan ook heel snel gereden, en 11 plaatsen vooruitgeschoven in de eindrangschikking. Officieus zijn we 27 ste geëindigd.
Niet slecht voor de eerste keer met deze wagen, geen enkel mankement, enkel wat krassen in de voorbumper van de steenslag, maar verder niets dan lof... 

Dirk en ikzelf zijn heel tevreden van onze prestatie, hier en daar nog wat aanpassingen en afstellingen en de wagen is klaar voor seizoen 2019. Hierbij willen wij alle medewerkers van ons team bedanken voor dit mooie weekend, en zeker niet vergeten onze sponsors die modder en plassen en kou doorstaan hebben om te supporteren.
Nog een heel grote dank aan onze sponsors , en hopelijk mogen we terug op jullie rekenen voor seizoen 2019!
"

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen