× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere ALV saneren van tanks zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

25-11-2018

Vincent Verschueren glijdt naar de zege in Kortrijk - Compleet verslag van de wedstrijd

Vincent Verschueren glijdt naar de zege in Kortrijk - Compleet verslag van de wedstrijd

Op zaterdagavond was de rally van Kortrijk traditioneel gestart met een showproef op de Lavano site in Moeskroen. Een proef waar je als piloot vaak meer kan verkiezen dan winnen, maar dat was niet het geval voor Vincent Verschueren... De Godrive piloot was goed voorbereid en had de beste bandenkeuze. Hij sloeg meteen een kloof van 26 seconden op zijn naaste achtervolgers, zijnde de Skoda WRC van Paul Lietaer en de Skoda Fabia R5 van Patrick Snijers. (verslag zaterdag)

Voor de zege was het duidelijk, Verschueren was ongenaakbaar. Hij liet een scratch voor Snijers en een voor Duquesne, maar in de andere 12 proeven was hij steeds de snelste. Verschueren sluit zijn seizoen af met de derde opeenvolgende zege in de Guldensporenstad, de vierde in totaal voor de Oost-Vlaming.

Lietaer kon niet lang genieten van de tweede stek want Snijers voelde zich duidelijk in zijn sas aan het stuur van de BMA Skoda Fabia R5. Op het gladde parcours nestelde Snijers zich al snel op de tweede plaats. Een positie die de GT kampioen ook kon verzilveren.
Voor de derde plaats was het spannender. Lietaer verloor zijn top 3 plaats na de derde proef. En na een mindere start op zaterdag kwam Didier Duquesne (DS3 WRC) zich rond de middag mengen in de strijd tussen de Skoda van Melissa Debackere en de Fiesta van Davy Vanneste. Duquesne leek op weg naar een podiumplaats, maar toen kreeg de Konvert piloot een straftijd van 1 minuut 20 en zakte hij weg in het klassement. Davy Vanneste werd zo derde op amper 1 seconde voor Melissa Debackere die zo net het podium miste. 

Paul Lietaer sloot de top 5 af en doe zo net 1 plaats minder goed dan vorig jaar. Robin Maes kon het tempo van de geroutineerde R5 piloten niet volgen en eindigde 6de voor de onfortuinlijke Didier Duquesne in de DS3 WRC. 

Op het vettige parcours en met 10 R5's en 3 WRC's waren de achtertrekkers kansloos, maar Andy Lefevere bewees opnieuw zijn snelheid. In de Porsche 997 GT3 van Chris Debyser reed hij naar een knappe achtste plaats. Een veelbelovend resultaat voor 2019 wanneer de zaakvoerder van Yprauto uitpakt met een eigen Porsche. 
Helaas kon Lefevere zich niet echt meten met de andere GT's want zowel Jochen Claerhout als Claudie Tanghe moesten gebruik maken van SuperRally om te herstarten na een foutje.

De top 10 werd afgesloten door de snelste Lancers van Philip Barbier en Piet Van Hoof. Barbier ging in de laatste proef nog voorbij Van Hoof met wie hij de ganse dag had gestreden.

Het historic gedeelte werd gewonnen door Thomas Vauterin in de BMW M3. Vanwijnsberghe verloor bij de eerste doortocht op Aalbeke bijna en minuut en kon dit niet meer goed maken op een sterk presterende Vauterin. Vanwijnsberghe werd wel nog tweede voor de Volvo van Bram Fonteyne.
Divisie 1-2 werd gewonnen door de Lancer EVO X van Stefaan Tjoens. 

De organisatie maakte gisteren al gewag van een 3.000 toeschouwers op de site Lavano, wat opnieuw een succes is gezien het weer. Ook in Kortrijk was het bij momenten een komen en gaan tijdens de administratieve controle op de Grote Markt en de ceremoniële start. Op zondag was er opnieuw heel veel volk op de baan. Het publiek hield zich voortreffelijk aan de voorschriften en de wedstrijd verliep vlekkeloos, op wat blikschade na.
De grote evaluatie volgt nog maar met zoveel publiek en geen incidenten blikt Autostal Groeninghe tevreden terug op editie 26.

# Foto-reportage
# Uitslagen

Verzekeringen Delaere
ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen