× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

12-11-2018

Gilles Pyck blikt terug op zijn eerste seizoen in het Junior BRC

Gilles Pyck blikt terug op zijn eerste seizoen in het Junior BRC

Voor Gilles Pyck uit Poperinge was 2018 het eerste volledige seizoen met een R2 nadat hij eerder reeds twee maal de Rally van Kortrijk reed met zo'n wagen. Alles stond in het teken om te leren, het waren voor Gilles en co Emile allemaal nieuwe parcous en een nieuwe auto. Daarnaast hebben ze ook getracht het verschil met de rapste juniors te verkleinen.

"Dit smaakt zeker naar meer"

"In Tielt waren we tevreden van de wedstrijd, want daar stond geen maar op Niels Reynvoet. Hij was daar verschrikkelijk snel. In Ieper was het dan onverwacht super goed voor ons! Jammer dat de mechaniek ons daar in de steek liet want dat was veruit onze beste rally dit jaar! Omloop en condroz waren rally’s om ervaring op te doen in functie van 2019, want de kampioen was dan al gekend voor mij... 

Winnen was dit jaar nog niet echt het hoofddoel maar het was wel super om al 3x te mogen winnen en de ‘beste’ te zijn bij de Juniors. Dit smaakt zeker naar meer, het doel is om volgend jaar beter te doen natuurlijk..." 

"De details maken het verschil"

"Het mooiste moment van 2018 was ongetwijfeld de rally van Ieper, de eerste keer onze thuisrally. Iedereen had een gevecht verwacht met Munster, Wagemans en de rappe Britten. Ik denk dat we daar wel iedereen op een positieve manier hebben doen verschieten. Het was voor ons onverwacht dat we zo snel gingen zijn, maar het was echt genieten! In eigen streek rijden en dan nog eens meedoen voor de prijzen...

Daarnaast was de Condroz ook echt een mooi moment in 2018. Emile en ik droomden al lang om daar eens te rijden en dan bij de eerste keer meteen te winnen. Gezien de omstandigheden was winnen bijzaak geworden natuurlijk, maar het gaf een een voldoening. Buiten onze eigen streek kunnen meedoen voor de overwinning.

Om sneller tezijn moet ik nog meer ritme hebben met de wagen en meer voeling krijgen met de wagen denk ik. Minder rijden met de Clio en het volledige seizoen vol bezig zijn met de Peugeot is dan ook de bedoeling volgend jaar. Ik denk dat het vooral nog de details zijn die het verschil maken.

Het niveau in Belgie ligt hoog vind ik en als je dan mag rijden tegen Munster die veel ritme heeft en zeer rap is moet je meteen wakker zijn. Dit maakt ons ook beter en dat is toch de bedoeling denk ik. Door veel te rijden kom je automatisch sneller en dan vallen de details allemaal in de juiste plooi.

Daarom is ons doel ook om volgend jaar zoveel mogelijk of als het haalbaar is een heel BK te rijden. Dan kunnen we meedoen voor de titel, die we toch als doelstelling moeten stellen na een geslaagd 2018. Maar eerst dit jaar nog eens amuseren in Kortrijk voor we de focus op 2019 leggen.

Graag zou ik alle mensen willen bedanken die dit mogelijk maken. Eerst en vooral Emile, die de functie van ‘soms vergeten co-piloot’ geweldig doet. Daarnaast onze service-crew voor de geweldige zorgen, ook onze sponsors die het mogelijk maken om onze hobby te vervullen en zeker ook onze talrijke supporters die ons door weer en wind volgen!"

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen