× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

07-11-2018

Complete voorbeschouwing - Rally van Zuid-Limburg

Complete voorbeschouwing - Rally van Zuid-Limburg

Komende zondag is er de voorlaatste wedstrijd van het VAS kampioenschap: de Rally van Zuid-Limburg. Het is ook één van de weinige wedstrijden buiten West-Vlaanderen. Afspraak komende zondag op de verkavelingswegen rond Gingelom.

Deelnemers

Normaal moesten we hier schrijven dat Steve Matterne en Rik Vanlessen favorieten waren voor de zege. Het duo ging de start nemen in hun thuiswedstrijd met een DS3 WRC, maar het lot heeft er afgelopen zaterdag totaal anders over beslist... Als postuum eerbetoon kregen Steve en Rik het startnummer 1 toegekend door de oragnisatie. Een foto van Rik zal de deelnemende teams vergezellen zondag…

Met de Ford Fiesta R5 is Peter Bijvelds de te kloppen man in Gingelom, maar op dit vaak veraderlijke parcours weet je nooit. Verder lijken de Subaru Mathias Boon en de Lancers van Gunther Monnens en Eddy Vandevelde ook goed gewapend. Of moeten we uitkijken naar de voor ons onbekende Vincent Prégardien in een Skoda Fabia R5? Om mee te spelen voor de zege lijkt een 4x4 onontbeerlijk, al weet je natuurlijk nooit met Hans Weijs die, net zoals Patrick Diels, een potente BMW 1 aan de start brengt.
Weerwerk zal er zeker komen van de Evo's Vrijdaghs, d'Hondt, Poelmans, Vanbellingen en Windmolder, de Porsches GT3 van Moers en Dekens of de andere BMW's van o.a. Pericante, Theuwissen, Keyen en Vervondel en vergeten we ook Ceyssens in de Nissan 350Z niet.

Ook verder in de klassen zal er om elke seconde gestreden worden.  Sommige smaakmakers in die categorieën zijn Pacolet, Vanwinckelen en Geldhof.

Bij de historics zijn er verschillende kampioenschapsrijders, waaronder Verhaeghe, Vermeersch, Vallaeys en Withouck.  Met de snelle wagens van onder andere Schoenmakers, Kerkhove, Corstjens en de Nederlander Stacey zal ook daar de strijd hevig zijn. Glenn Rogiers beschikt op papier over de grootste kans. De oranje Kadett stond immers in de laatste 2 edities telkens op de tweede plaats en de concurrentie lijkt iets minder stevig dan de laatste jaren. 

Vaak is het in deze periode spekglad op de landelijke wegen en dan kijken we vooral uit naar de stuurmanskunsten bij de achterwielaangedreven wagens... En dan is er goed nieuws want bijna de helft van de inschreven wagens zijn achtertrekkers.
De lijst telt 78 in totaal deelnemers met onder hen ook de deelnemers van de Clio 2 Challenge.

# Genummerde deelnemerslijst

Parcours / Timing

Het parcours van de editie 2018 werd grondig aangepakt, enkel de proef van Borlo blijft identiek. Gelmen behoudt de start en een stukje naar de vroegere finish maar is voor de rest volledig nieuw en vooral een heel stuk langer dan voorheen. De proef van Aalst is er dit jaar niet bij, er is wel de nieuwe proef van Boekhout.
Alle proeven worden 3 maal gereden wat een totaal van 116,65 km wedstrijdkilometers geeft op een 100% verhard parcours. Je kan de onboadbeelden van de proeven bekijken via onderstaande links:

Borlo
Boekhout
Gelmen

De eerste wagen vertrekt rond 8u30 voor de eerste proef en om 18uur verwacht men de winnaar op het eindpodium.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen