× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge MR Group zwembaden en wellness Yprauto http://www.daviddesign.be

06-11-2018

Wedstrijdverslag - Condroz Rally - Patrick Mylleville

Wedstrijdverslag - Condroz Rally - Patrick Mylleville

Met de Condroz Rally beleefde Patrcik Mylleville een fantastisch einde van het seizoen 2018. De aannemer uit Beselare won niet enkel de historic, hij werd ook vice-kampioen na de ongenaakbare Paul Lietaer en Belgisch kampioen in klasse PTN. 

Patrick Mylleville: "De voorbereiding naar de Condroz verliep nochtans niet optimaal, mijn co piloot Jochen Vandersarren kon er niet bij zijn met de verkenningen daar hij in het buitenland was. Co piloot ad interim Arno Beernaert, zoon van Nico, heeft de taak op zich genomen om de nota’s te noteren. Dit met amper ervaring in toch een grote en moeilijke rally heeft hij dit fantastisch gedaan. Bedankt Arno, de opvolging is verzekerd! 

Het was voor ons de hoofdzaak om de eindmeet te halen om zo onze 3de in het kampioenschap te verdedigen. Nog voor de start raakte bekend dat Tom Van Rompay niet zou starten, dit wijzigde de situatie, want zo konden we nog op de 2 de plaats komen... 

Onze voornaamste tegenstander was Frank Baert die al op de 2de proef mechanische problemen kende. En ons zo de 2de plaats op een schoteltje aanbood. Op zaterdag konden wij ons tempo rijden en zo stelselmatig opklimmen in het klassement na foutjes en pech van onze tegenstanders. Zaterdagavond na leg 1 zag het er rooskleurig uit voor ons en konden we afsluiten op een 3de plaats.

Onze gedachten waren zaterdag natuurlijk bij Rik Vanlessen en Steve Matterne... Langs deze weg ons medeleven met de familie en vrienden van Rik en het team.

Zondag was voor het een dag om te genieten, nadat we zaterdag problemen hadden met de ontsteking waren deze nu volledig opgelost en de Porsche draaide als een Zwitsers uurwerk. Daarvoor natuurlijk dan aan de servicemannen van Philcars en Dekeyser motorsport! Nog voor de start op zondag, klommen we terug een plaats voorruit en stonden we op plaats 2. De Ford Escort van Deblauwe wilde niet starten werd ons gezegd. Zo konden wij ontspannen beginnen aan de laatste 10 kp’s enkel een opgave kon ons stoppen.

Maar kort voor het einde kreeg Didier Vanwijnsberghe problemen met de Toyota en moest de handdoek werpen. Heel jammer voor Didier want hij had het perfecte parcours afgelegd met toptijden. Met nog 2 proeven te gaan in het donker stonden we op de eerste plaats met ruime voorsprong op onze dichtste achtervolgers. We konden de klus klaren en zo een fantastische overwinning in de Condroz meenemen naar West-Vlaanderen!

Bedankt aan iedereen die ons steunde het afgelopen jaar! Het volgend seizoen word er eentje à la carte."

MLV banden velgen Poperinge
MR Group

zwembaden en wellness
Yprauto
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen