× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

06-11-2018

John Reddington samen met Vlaamse co Frank Werner FIRC kampioen

John Reddington samen met Vlaamse co Frank Werner FIRC kampioen

Het FIRC kampioenschap was dit jaar aan zijn 9de jaargang toe. Met de Salamandre, Monteberg, ORC Rally, Wervik, TBR (sprint), Boucles Chevrotines, Aarova Rallysprint, de Hemicuda en Kortrijk stonden er 9 wedstrijden op de kalender. Maar na de laatste wedstrijd in Koekelare is John Reddington reeds zeker om zijn titel te verlengen. De Ierse piloot deed voor het FIRC kampioenschap 2018 een beroep op de Vlaamse co Frank Werner.

Het seizoen begon hel goed voor John en Frank in de Ford Escort Millington in de eerste 2 wedstrijden gingen ze met de zege lopen. "Van de 8 wedstrijden die we reeds reden hebben we 5 eerste plaatsen, 2 tweede plaatsen en 1 opgave door kleine sortie in de Chevrotonis," aldus Frank Werner. "Als nieuwe kampioen rijden we natuurlijk nog in Kortrijk de finale van het kmapioenschap."

Voor Frank Werner, die dit jaar ook nog nog Tom Ceuppens navigeerde in 10 wedstrijden, is het de derde titel in het FIRC kampioenschap. Hij won de titel eerder reeds in 2013 en 2015 aan de zijde van Alex Taylor.

John Reddinton volgt hiermee zichzelf op als FIRC kampioen. Opmerkelijk is dat hij vorig jaar in zijn eerste jaar in het kampioenschap ook meteen kampioen werd. Afgezien van enkele deelnames aan de Rallysprint van de Monteberg en de Rally van Braine-le-comte had Reddington geen buitenlandse ervaring. 

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen