× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

05-11-2018

Grégoire Coulembier terug met Ford Puma in 6 uren van Kortrijk

Grégoire Coulembier terug met Ford Puma in 6 uren van Kortrijk

Grégoire Coulembier rijdt al enkele jaren met een Ford Fiesta Super 1600, maar de garagehouder uit Aalbeke zal in Kortrijk met een Ford Puma Super 1600 aan de start komen. "Eerder toevallig eigenlijk," vertelde Grégoire ons. "In de Rallye de Semois hebben we de motor gebroken van de Fiesta en de onderdelen laten op zich wachten. Omdat ik in Kortrijk er zeker wou bij zijn was ik aan het uitkijken om een wagen te huren en toevallig botste ik op de Puma waarmee ik van 2005 tot 2013 reed. Dus in plaats van een wagen te huren ben ik mijn eigen Puma opnieuw gaan terughalen."

De Ford Puma Super 1600 van Grégoire werd eind 2013 verkocht in Engeland. De nieuwe eigenaar wou er in eerste instantie ook mee rallyrijden, maar uiteindelijk werd de wagen enkel op evenementen gebruikt. Toen de wagen terugkwam in de garage in Aalbeke was zelfs een deel van de belettering uit 2013 nog aanwezig.

"Uiteraard gaan we de wagen nu volledig nazien, want de laatste 5 jaar werd er quasi niet met de wagen gereden. Ik kijk er al naar uit om opnieuw met deze wagen te rijden, Kortrijk 2013 was mijn laatste wedstrijd met de Puma," besluit Grégoire.

De iets oudere supporters zullen zich de Ford Puma Super 1600 vooral herinneren als de wagen waarmee François Duval in 2001 debuteerde in het Junior WRC. 

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen