× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge Verzekeringen Delaere zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

04-11-2018

Lefebvre wint zwarte Condroz Rally - Compleet verslag van de wedstrijd

Lefebvre wint zwarte Condroz Rally - Compleet verslag van de wedstrijd

Bij aanvang van de Condroz Rally werd een duel verwacht tussen de Skoda van Kris Meeke en de Citroën van Stephane Lefevbre, maar uiteindelijk nam Adrian Fernémont de beste start. Lang kon onze landgenoot niet genieten van de leiderspositie, al bij de tweede proef nam Lefevbre het commando over... Fernémont bleef voor Meeke, maar voor de Noord-Ier duurde de Condroz maar 4 proeven. De motor van de Italiaanse Skoda Fabia begaf en Meeke kon vroegtijdig naar huis. Princen nam de derde plaats over van Meeke.

Tijdens de 6de KP, de proef van Ben-Ahin, werd de Condroz Rally opgeschrikt door een zwaar ongeval. De deelnemers Steve Matterne en Rik Vanlessen zijn in hun Skoda Fabia R5 van het team BMA van de baan geraakt en de wagen heeft met de kant van de corijder een paal geraakt. Waar Steve Matterne een rugletsel opliep, zijn de gevolgen voor de 53-jarige corijder fataal. Vanlessen werd minutenlang gereanimeerd, maar de hulp mocht niet baten.

Na dit ongeval verkoos team- en streekgenoot Kris Princen, net zoals Melissa Debackere, om de wedstrijd te verlaten. De derde plaats kwam na dit jammerlijk ongeval in handen van Vincent Verschueren. Maar de kampioen van 2017 werd op de hielen gezeten door Cedric Cherain die na een minder seizoen hoopte op een mooie afsluit in zijn thuiswedstrijd. Cherain ging ook voorbij Verschueren, deze laatste vocht nog stevig terug maar moest de duimen leggen voor de thuisrijder die derde bleef.
Aan de kop van de wedstrijd bleef het ook ongewijzigd, Lefevbre won met 14 seconden voorsprong op Fernémont die nogmaals zijn snelheid toonde. Voor Stephane Lefevbre was het zijn vierde deelname in Hoei, maar de WRC vedette geraakte nog nooit verder dan de tweede plaats.

Voor de vijfde plaats bleef het spannend tot de laatste meter. Die vijfde stek ging naar Ghislain de Mevius die na een spannende strijd nipt won van een sterk presterende Cedric De Cecco en Kevin Demaerschalk die vooral naar het einde toe strekte tijden noteerde. 
Ook Xavier Baugnet was lange tijd in running voor de vijfde plaats maar na een kleine sortie zakte hij weg naar plaats acht. Baugnet reed na een pauze van 2 jaar voor het eerst opnieuw met een R5 en kon zich meteen weer mengen in de subtop... 

De top 10 werd compleet gemaakt door lokale piloten Xavier Bouche en Ollivier Collard, beide in een Skoda Fabia. Sébastien Bedoret viel net buiten de top 10, de poulain van Skoda verloor op zaterdag een pak tijd na een lekke band, maar kon in de laatste boucle nog 2 scratches op zijn naam zetten.

Bij de juniors stond geen maat op Grégoire Munster die onlangs nog vice-kampioen werd in de Duitse Opel Adam Cup. Na het ongeval van Steve Matterne besloot Munster ook de wedstrijd te verlaten. Dankzij enkele scratches in zijn klasse was hij al zeker van de titel in het Pirelli Junior BRC. Toen Munster opgaf kwamen Tobias Brüls en Gilles Pyck in de running voor de zege. Brüls kreeg eerst met remproblemen af te rekenen en ging iets later van de baan. Zo kon de belofte uit Poperinge zijn derde junior zege van het seizoen noteren. (verslag Junior BRC)
Manuel Canal-Roblès was in zijn DS3 R3 de snelste F2 voor de Fiat Punto Super 1600 van Stephan Hermann en Junior Gilles Pyck.

In historic was Didier Vanwijnsberghe outstanding. De Toyota Celica stond zaterdagavond meer dan 3 minuten voor op de naaste achtervolger... Helaas begaf de Celica van Vanwijnsberghe zondag en de zege ging naar Patrick Mylleville in de Porsche 911.

# Uitslagen
# Foto-reportage
# Rallylovers LIVE

MLV banden velgen Poperinge
Verzekeringen Delaere
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen