× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

22-10-2018

Wedstrijdverslag - Hemicuda Rally - Stijn Naert

Wedstrijdverslag - Hemicuda Rally - Stijn Naert

Dit weekend reed Stijn Naert zijn tweede rally uit zijn carrière. Na de TBR Rallysprint stond de Hemicuda Rally op het programma, terug met co Anton Dupan. Last minute moest er nog een andere wagen gezocht worden, uiteindelijk ging hij van start in een Honda Civic in klasse 1A. Met 4 wagens in de klasse en het droge weer, werd er stiekem gehoopt op klassewinst.

Tijdens de eerste lus werden de eerste meters met de wagen gemaakt. Het parcours lag er verraderlijk bij met glad asfalt en veel grint. Al snel werd het dan ook een slagveld met veel uitvallers. Het gevoel zat echter direct goed en zonder grote risico’s te nemen, reden we meteen alle 3 de snelste tijden inde klasse. Maar met slechts 7 seconden voorsprong op Dierckx, beloofde het nog een spannende strijd te worden. 

In de tweede ronde werden de snelste tijden verdeeld. Op de eerste proef was Dierckx sneller, maar tijdens de volgende 2 proeven konden we onze voorsprong terug wat vergrootten. 11 seconden was het verschil na 6 klassementsproeven.

Tijdens de laatste lus ging Dierckx in de aanval en vooral op de eerste proef kwam hij sterk terug. Bij het ingaan van de laatste KP bedroeg de voorsprong slechts 2 seconden. We konden het hoofd koel houden en wonnen uiteindelijk de klasse met 0,7 seconden voorsprong. Bovendien werden we 54ste  algemeen en 11de in Divisie 1-2, een onverhoopt resultaat!

“Het was een echte thriller”, vertelt Stijn. Het geeft veel voldoening om mijn tweede rally direct af te sluiten met klassewinst. De wagen was nieuw voor ons, maar gaf geen krimp. Het was wat aanpassen aan deze auto, die volledig anders rijdt dan de Saxo waarmee we de TBR reden. Dankzij mijn sponsor Inox Constructies Popelier kon ik dit jaar mijn droom realiseren en debuteren in de rallysport. Deze klassewinst was enkel mogelijk dankzij ons serviceteam (Matthias, Jeffrey en Sarah), mijn co Anton Dupan en alle supporters langs de weg! Op naar volgend jaar, waar we ongetwijfeld terug aan de start zullen komen van enkele rally’s.

Foto - rallyandraces.com

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen