× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

21-10-2018

Jonas Langenakens naar huis met de zege in Hemicuda Rally

Jonas Langenakens naar huis met de zege in Hemicuda Rally

Met de last-minute inschrijving van Guillaume Dilley in de Peugeot 208 T16 van Garage XLT had de Hemicuda Rally een serieuze kadidaat voor de overwinning. Na de eerste ronde zagen we een mooie strijd tussen die R5 van Dilley, de Porsche van Fredericq Deplace en de Lancer van Joans Langenakens. Al verloor deze laatste enkele seconden nadat hij de wagen even liet afslaan.

In de tweede ronde bleef het hard gaan, misschien zelfs te hard want op de vierde proef ging Guillaume Dilley al zwaar van de baan (foto). Eén proef later verdween ook de Porsche van Delplace uit de wedstrijd en kreeg Langenakens een comfortabele voorsprong van iets meer dan een halve minuut op de EVO van Philip Barbier.

Jonas Langenakens bleef geconcentreerd en foutloos en kon zo bij zijn eerste deelname in Koekelare met de zege naar huis. Philip Barbier kon het tempo van Langenakens niet volgen maar was na afloop heel tevreden met zijn tweede plaats. "Vorig jaar was ik ook tweede, maar dit jaar heb ik veel meer voldoening aan mijn tweede plaats. Jonas kon ik niet volgen, daar moet ik eerlijk in zijn," aldus Phillip.

De strijd voor de derde plaats bleef spannend tot in de laatste proef. Cris Algoedt reed een schitterende wedstrijd en stond bij aanvang van de laatste proef derde met amper 3 tienden voorsprong op de Skoda Fabia R5 van Bjorn Renier. Algoedt ging volluit voor die derde plaats maar schoof in dee laatste proef van de baan (foto) en kon zijn resultaat niet verzilveren...
Bjorn Renier klokte nog de scratch op de laatste proef en was zo met zijn derde plaats ook heel tevreden van zijn R5 debuut. "Vorige week hebben we even getest en ik had meteen een goed gevoel. Normaal rijden we met deze Fabia ook nog in Kortrijk.

De top 5 werd afgesloten door respectievelijk PJ Maeyaert (Escort Millington) en Tobi Vandenberghe (BMW M3), al konden beide heren wel profiteren van de sortie van David Campling (Subaru WRC). Stefaan T'joens won heel overtuigend divisie 1-2 in de Mitsubushi Lancer EVO X en werd ook zesde algemeen. In divisie 1-2 werd Vanderhauwaert tweede voor Vitse die de top 3 afsloot. 

De top 10 werd na Tjoens compleet gemaakt door Wim Dereu, Thierry Dekoninck in de ex-Lefevere Mitsubishi, de snelste F2 Jelle Vermeire (Peugeot 2018 R2) en Kurt Boone (Lancer EVO 6). Voor laatste plaatsen in de top 10 bleef het bijzonder spannend tot op de laatste proef... Het ging daar tussen Stefaan Prinzie, Kurt Boone en Jelle Vermeire. In de laatste proef ging Vermeire, na een heel sterke wedstrijd, nog voorbij Boone en Prinzie. 

Stefaan Prinzie won wel het historic gedeelte van de Hemicuda Rally. "Tegen Polle waren we niet opgewassen, maar toen hij moest opgeven was er een leuke strijd met Lode de Keyzer. Helaas moest hij ook opgeven, maar dat is autosport hé..." aldus Stefaan die binnen 2 weken ook nog de Condroz zal rijden.
Jeroen Van Wanseele werd tweede historic voor de Porsche van Lacour die derde historic werd. Binnen de Ford Pinto Cup won Rik Vannieuwenhuyse waarmee hij ook zeker is van de titel.

In de strijd voor de zege bij de FIRC piloten stond David Campling lange tijd aan de leiding met de mooie Subaru WRC. Toen deze moest opgeven kwam John Reddington aan de leiding, maar ook hij kreeg het nog warm. "We reden nog 4 proeven zonder koppeling... En toch werden 1ste FIRC, 13de Algemeen en vooral FIRC Kampioen 2018." aldus zijn Belgische co Frank Werner.

# Resultaten
# Foto reportage

ALV saneren van tanks
MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen