× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks c est bene http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

15-10-2018

Wat brengt de Condroz Rally ?

Wat brengt de Condroz Rally ?

De Condroz Rally is naar goede gewoonte de afsluiter van het Belgische rallykampioenschap. Ondanks dat de titel reeds beslist werd in de East Belgian Rally mogen we ons toch weer opmaken voor een mooie wedstrijd in en rond Hoei.

Kris Princen, de nieuwe kampioen, bevestigde meteen na de finish in St Vith reeds zijn deelname aan de Condroz. Princen won reeds 3 maal de Condroz Rally, en hij krijgt net zoals bij zijn zege van vorig jaar Peter Kaspers aan zijn zijde. Maar de tegenstand zal bijzonder hard zijn...

Adrian Fernémont zal voor de derde keer op rij met een R5 aan de start komen en hij bewees met de zege in Spa, de tweede plaats in de East Belgian Rally en de derde plaatsen in de Wallonie en de Omloop van Vlaanderen klaar te zijn voor de seizoensfinale. Ook Cédric Cherain is 3 jaar na zijn zege op jacht naar een goed resultaat, de Luikenaar beleefde nog geen schitterend seizoen maar is steeds bijzonder snel in eigen streek. Een andere thuisrijder, Cédric De Cecco beschikt dit jaar met de Skofa Fabia over een competitieve wagen om vooraan mee te strijden.  
Verder staan er ook heel wat jongeren klaar om te schitteren in Hoei zijn Kevin Demaerschalk (C3 R5), Guillaume de Mevius (C3 R5) en Sébastien Bedoret (Fabia R5).

Eerder schreven we reeds dat François Duval een project lopende heeft voor de Condroz, maar zekerheid is er nog steeds niet. Ongetwijfeld volgen er in de komende weken wel enkele verrassingen uit de lucht.... Dan denken we vooral aan een bevestiging van vaste waarden zoals Vincent Verschueren, Patrick Snijers, Xavier Bouche, Yves Matton, Davy Vanneste, Ollivier Collard, Ghislain de Mevius, Bertrand Grooten en Manuel Canal Robles. Al liet deze laatste ondanks wel weten nog niet voldoende budget te hebben om deel te nemen.

Hopelijk kan ook Yves Matton ook nog enkele internationale vedetten aantrekken, al zal dit als FIA Rally directeur waarschijnlijk minder eenvoudig zijn als toen hij directeur was bij Citroën Racing. De afgelopen jaren had Citroën steeds een sterke delegatie met o.a. Sébastien Loeb, Kris Meeke, Petter Solberg, Stéphane Lefebvre, Graig Breen, François Duval en Bruno Thiry. En met de komst van de C3 R5 beschikt het merk met de "dubbele chevron" nu weer over een wagen die kan meestrijden voor de overwinning... 

*** UPDATE *** Ondertussen hebben Kris Meeke (Skoda Fabia R5) en Stéphane Lefebvre (C3 R5) hun deelname bevestigd.

 

 

ALV saneren van tanks
c est bene

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen