× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

26-09-2018

Preview - East Belgian Rally - Hermen Kobus

Preview - East Belgian Rally - Hermen Kobus

Kobus en de Wild met ambitie naar de East Belgian Rally
"Eerst de titel, dan het podium"

Hermen Kobus en Erik de Wild trekken met vertrouwen naar de Belgische Oostkantons, waar op zaterdag 29 september de East Belgian Rally verreden wordt. De voorlaatste wedstrijd van het Belgisch rallykampioenschap is tevens de voorlaatste manche van het Open Nederlands Rally Kampioenschap en het is tevens de slotwedstrijd van de FIA Benelux European Rally Trophy. Hermen Kobus heeft de eindzege in de R5 Rally Challenge en de FIA Benelux Rally Trophy al op zak. Het hoofddoel in Sankt-Vith is het verlengen van zijn Nederlandse titel. 

Hermen Kobus en Erik de Wild beleven een fantastisch seizoen. Met hun Skoda Fabia R5 hebben ze de drie grote Nederlandse rally's op hun naam geschreven. "Het loopt dit seizoen inderdaad uitstekend. We hebben eerst de ELE Rally gewonnen, daarna de GTC Rally en twee weken geleden ook de Hellendoorn Rally. Mooier kan niet. We hebben al twee doelstellingen bereikt: de eindzege in de Benelux Trophy en in de R5 Challenge. Maar, de Nederlandse titel, daar zijn we nog niet zeker van. Ik moet finishen in Sankt-Vith," vertelt Hermen Kobus, die in Hellendoorn met enorm veel vertrouwen reed. "Voor de eerste keer dit seizoen stond de wagen ideaal afgesteld voor mijn rijstijl. We hadden gespeeld met de afstellingen en vooral met de "pitch", de rijhoogte. Na een paar kilometer voelde ik al dat de auto fantastisch was. Ik had weer hetzelfde gevoel als destijds in de Fiesta Super 2000. Ik kon maximaal aanvallen zonder ooit het gevoel te hebben dat we op de limiet zaten. De tijden waren ook schitterend."

Met deze afstellingen zal Hermen zaterdag ook aan de start komen van de East Belgian Rally, waar hij het op zal nemen tegen alle toppers van het Belgisch kampioenschap.
"Die afstelling gaat ook werken op de mooie proeven in Sankt-Vith, maar ik besef dat het tempo in België nog een stuk hoger ligt. Ik zal een tandje bij moeten steken om in de buurt te komen van Kris Princen en Vincent Verschueren. Ik ben te lang weg uit het Belgisch kampioenschap om vanaf het begin met Kris en Vincent te kunnen strijden. Winnen zal niet voor dit jaar zijn, maar ik mik toch op een Top 5. Op dit parcours  verwacht ik ook toptijden van Cédric Cherain, Adrian Fernémont en de broers de Mevius."

Hermen en Erik wonnen de East Belgian Rally in 2015. Het parcours ligt hen wel.
"We hebben altijd goed gepresteerd op de mooie proeven rond Sankt-Vith, met als hoogtepunt die overwinning in 2015. Vooral de finale in het donker is elke keer erg spannend. Maar, het veroveren van de Nederlandse titel is dit weekend het belangrijkste. Als ik over de limiet moet gaan om Princen en Verschueren te volgen, dan zal ik die risico's niet nemen. Maar, als een podiumplaats haalbaar is, dan zal ik de kans niet laten liggen..."

Afspraak zaterdag in Sankt-Vith, waar deelnemers 12 klassementsproeven, goed voor 155,91 km tegen de klok, voor de wielen krijgen. 

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen