× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness Verzekeringen Delaere ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

25-09-2018

Come-back Thierry Dekoninck met ex-Lefevere Mitsubishi Lancer EVO X R4

Come-back Thierry Dekoninck met ex-Lefevere Mitsubishi Lancer EVO X R4

Het is al van 2013 geleden dat we Thierry Dekoninck aan de start zagen van een rallywedstrijd. Thierry begon begin de jaren 90 met rally maar hij brak pas echt door toen hij in 1997 de overstap maakte naar een Mitsubishi Lancer. Met zijn Lancers reed hij tal van ere-plaatsen en won hij tweemaal zijn thuiswedstrijd de Hemicuda Rally en ook de Rallysprints van de Scheldevallei, de Monteberg en Staden.

De piloot liet vorig jaar vallen dat hij er in 2018 opnieuw zou staan en hij hield woord… “Het is mijn vrouw die me overtuigd heeft om opnieuw te gaan rijden, de meeste vrouwen zijn er tegen, maar die van mij heeft me net overtuigd om opnieuw te rijden.” lacht de piloot uit Handzame. “Ik reed in 2013 nog eens met een wagen die ik net had verkocht, maar eigenlijk sta ik 9 jaar op non-actief.

Thierry kocht de Mitsubishi Lancer EVO X R4 van Andy Lefevere en zal met deze wagen ook starten in de Hemicuda Rally. “Het is de bedoeling om de wagen te leren kennen en kijken waar we anno 2018 staan. Iedereen  zegt me dat er veel sneller wordt gereden dan vroeger, ik wil in de eerste wedstrijden vooral de wagen leren kennen en kijken waar ikzelf sta als piloot.

Het oorspronkelijke plan was eigenlijk om een Mitsubishi Galant op te bouwen om historic te rijden. In mijn garage liggen heel wat onderdelen maar ik heb indertijd ook enkele top Mitsubishi Galant aan de kant gezet. Ik wou zo’n wagen weer volledig klaar zetten, want ik ben ervan overtuigd dat dit een heel betrouwbare wagen is om deel te nemen aan het historic kampioenschap. Maar bij gebrek aan tijd is het uiteindelijk een moderne Lancer geworden…

Naast de Lancer van Andy Lefevere werd ook een andere Lancer EVO X groep N aangekocht, zo moet de sequentiële versnellingsbak niet worden verstoken bij een deelname aan een BRC wedstrijd.
De Groep N Mitsubishi Lancer zullen we ook verhuren en het blijft de bedoeling om ook uit te pakken met de Galant in Historic. Zodra er wat meer tijd is worden de wagens afgewerkt,” besluit Thierry die na 9 jaar pauze duidelijk nog steeds even gepassioneerd is.

zwembaden en wellness
Verzekeringen Delaere
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen