× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
Drakkar Rallysport Toyota Celica Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be MR Solar

12-11-2017

Piet Van Hoof glijdt foutloos naar de zege in Zuid-Limburg - Compleet verslag van de wedstrijd

Piet Van Hoof glijdt foutloos naar de zege in Zuid-Limburg - Compleet verslag van de wedstrijd

De derde editie van de Rally van Zuid Limburg werd een extreem vuile en moeilijke wedstrijd. Al van bij de start was duidelijk dat wie foutloos bleef hier goed kon scoren... 

Piet Van Hoof bleef foutloos, hij noteerde 10 van de 12 scratches en won dan ook met schijnbaar gemak deze wedstrijd. De Lancer van Eddy Vandevelde en de Skoda Fabia R5 van Steve Bécaert leken tot halverwege koers het podium te vullen. Bécaert die voor het eerst de Fabia R5 bestuurde ging tot 2 maal toe in de fout en moest na zijn laatste schuiver opgeven.
Vandevelde die sterk begon kreeg nog af te rekenen met Kevin Van Deijne en Steve Matterne. Van Deijne kreeg de Fiesta R5 naar het einde van de wedstrijd steeds beter onder de knie en werd tweede, Matterne maakte een remonte nadat hij op de eerste proef een pak tijd verloor en werd derde net voor Vandevelde. 

Op het gladde parcours in Zuid Limburg waren de Lancers goed vertegenwoordigd alle resterende plaatsen in de top 10 waren voor Mitsubishi, met respectievelijk Marc Turrion, Jos Pennartz, Hein Jonkers, Lambert Parren, Johnny Poelmans en Bart Vrijdaghs.

Na de sortie en opgave van Steve Bécaert gaat de VAS titel divisie 3 naar Steven Dolfen. De West Vlaamse beenhouwer parkeerde de Clio R3 net buiten de top 10 op een verdienstelijke 11de plaats. Daarmee was hij ook eerste F2, net voor de Renault Megane van divisie 2 winnaar Stefaan Tsjoens. 
Eén plaats verder vonden we de eerste achterwielaangedreven wagen, dit werd de Porsche 997 GT3 van Johan Dekens. Dankzij een knappe vijfde tijd algemeen in de allerlaatste proef ging Dekens nog voorbij de Porsche van Schmelcher.

Bij de historics was niemand opgewassen tegen Bram Fonteyne en diens Volvo 242. Door de historic zege in Zuid Limburg is Fonteyne een stap dichterbij de VAS kampioenentitel, Glenn Rogiers (Opel Kadett) werd tweede voor Danny Kerckhof (BMW). 

# foto-reportage
# uitslagen

Drakkar Rallysport Toyota Celica
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
MR Solar

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen