× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
herstellen smartphone tablet

06-07-2017

Wedstrijdverslag - Ypres Historic Rally - Tom Van Rompuy

Wedstrijdverslag - Ypres Historic Rally - Tom Van Rompuy

Nieuwe combinatie en meteen podium!

Na een mindere start van het rallyseizoen 2017 voor Tom Van Rompuy met de nieuw aangekochte BMW E30 M3, dit door allerlei mechanische problemen, wou het team van VR Racing/Qvick Motors er opnieuw staan in Ieper! De wagen werd volledig opnieuw nagezien en verbeterd waar nodig.

Vader Dirk Van Rompuy zou de editie van 2017 overslaan. Zo was zijn vaste navigator Jens Vanoverschelde vrij voor Ieper “Dirk kon de 25ste editie van de Ypres Historic Rally spijtig genoeg niet inplannen in zijn agenda. Daardoor werden bij mij al plannen gemaakt om een job als Timekeeper uit te voeren. Deze plannen werden na een telefoontje van Tom meteen langs de kant gelegd. De vraag kwam namelijk of ik Tom wou navigeren in de M3” aldus Jens.

Op woensdagavond stond de, ondertussen traditionele, shakedown te Boezinge op het programma. Een eerste kennismaking met de vernieuwde wagen “Eerste passage wat kleine details veranderd. Daarna werd het alleen maar beter! Ik voel opnieuw de wagen goed aan zoals ik het wil! Deze shakedown is uiteraard nog niet te vergelijken met wat ons komend weekend staat te wachten.. Maar het gevoel zit goed! Zowel over de wagen als tussen Jens en mezelf” weet Tom Van Rompuy te melden na afloop van de shakedown. 

Met een goed gevoel stonden Tom en Jens dan ook klaar op vrijdagavond om de eerste 4 klassementsproeven aan te vangen.

Na de eerste boucle van 2 proeven kwam het team tevreden terug in Boezinge voor de eerste service. Tom legt uit “Alles verloopt goed! De wagen reageert goed! Alhoewel we op de eerste proef van Zonnebeke even rond zijn gegaan staan we nu toch op een mooie 3de  plaats. Maar er zit nog verbetering in! En het is nog lang!"

Op het einde van dag 1 alleen maar tevreden en opgeluchte gezichten bij VR Racing. Jens verklaart “Na de eerste boucle waren we meteen goed mee voorin. Na wat kleine aanpassingen zijn we erin geslaagd om nog een stuk aanvallender te kunnen rijden tijdens de 2de boucle. Dus we zijn tevreden over de eerste dag die we op een 3de plaats kunnen afsluiten. Maar de verschillen zijn nog klein”  

Dag 2 start meteen met de Kemmelberg. Meteen worden Tom en Jens goed wakker gemaakt. Een verlies van 12sec op P4 maar wel 3sec sneller als P2. Het begin van een secondespel voor de top 4 na Lietaer die al 1minuut voorsprong had uitgebouwd op dag 1.
Terug in Boezinge na 3 proeven. Tom:“Het gaat bijzonder snel! Maar de wagen loopt nog steeds goed en we kunnen goed volgen. We staan nu wel op positie 4 maar alles is nog mogelijk” 

Op de 2de proef na de service was er terug beweging in het klassement. Na de gladde proef van Watou zijn Tom en Jens terug te vinden op positie 3. Maar de verschillen zijn miniem. Volgende proef weer beweging… P2 nu voor het VR Racing Team.

Terugkomend in Boezinge was er een gespannen sfeer.. “We staan nu op de 2de plaats na Lietaer die gewoon niet bij te houden is. Maar met slecht 1 seconde voorsprong zal het niet makkelijk worden om deze positie vast te houden. We gaan snel maar rijden gecontroleerd. We weten dat we nog marge hebben maar dan moeten we meer risico’s nemen. We willen absoluut voor P2 gaan. Het zal nog een spannend einde worden” aldus Jens  

Timekeepers van dienst staan klaar om meteen poolshoogte te nemen. Finish Kemmelberg maakt de spanning steeds groter. VR Racing klokt sneller dan de P3 in het algemeen klassement. Dit met slecht 1/10… Finish Mesen, hier nemen Tom en Jens een voorsprong! 6,6 seconden.
Laatste proef van 14,39km gaat VR Racing in met 7,8 seconden voorsprong. 

Ongeloof aan de finish van de laatste proef.. geen Lietaer, geen Comas (P3 van het klassement) “we zijn op 3km van het einde lietaer tegengekomen. Hij is op een rustig tempo aan het binnenrijden en Comas komt nog steeds niet” verklaart Tom aan de finish van Zillebeke.
Voor Tom en Jens veranderd hierbij niks! Lietaer had zo een grote voorsprong dat zijn overwinning niet meer in het gedrang komt. Comas verliest nog zijn 3de plaats! 

Tom na de finish “Ongelofelijk! Eindelijk! Na alle tegenslagen van dit jaar doet dit extra goed! 2de worden na Lietaer is een goeie opsteker naar de toekomst.. Het verhaal tussen Jens en mij is nog niet voorbij! Hier moeten we een vervolg aanmaken

 “Tom is een snelle chauffeur! Als hij een goed en relax gevoel kan hebben in de wagen dan kan hij mooie tijden neerzetten! Ik ken Tom al lang omdat we samen in het zelfde team zitten.. maar in de wagen kunnen we het ook goed met elkaar vinden. We maken plezier onderweg maar kunnen ook zeer gefocust tewerk gaan! En dat vindt ik belangrijk!” aldus Jens na afloop.

 

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen