× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
herstellen smartphone tablet

26-06-2017

Wedstrijdverslag - Ypres Rally - Achiel Boxoen

Wedstrijdverslag - Ypres Rally - Achiel Boxoen

Na de 53ste editie van de Rally van Ieper tikten Achiel Boxoen en Jasper Vermeulen met hun ŠKODA FABIA R5 #20 als zeventiende aan. Het feit dat ze na het lange en lastige hoogtepunt van het Belgische rallykampioenschap aan de finish stonden was voor het jonge duo een bron van tevredenheid.

De Rally van Ieper is uniek, lang en lastig. Bij dit rallymonument aan de finish staan is een succes op zich en dat is precies wat Achiel Boxoen en Jasper Vermeulen met hun ŠKODA FABIA R5 wisten te verwezenlijken.

Moe en leeg, maar helemaal tevreden”, stelde een glimlachende Achiel Boxoen op de Grote Markt in Ieper. “Ik heb heel veel bijgeleerd dit weekend, me goed geamuseerd en het feit dat ik bij mijn eerste deelname aan de finish sta stemt me heel tevreden.”

Ieper valt met niets te vergelijken”, vervolgt de 20-jarige Boxoen. “Er zijn niet alleen de supermooie KP’s, maar ook de sfeer die hier heerst is uniek. Ik moest me aanvankelijk wel wat aanpassen aan het supersnelle parcours, maar met de hulp van Freddy lukte dat aardig. Het geeft een goed gevoel dat ik mijn opdracht tot een goed eind heb gebracht. Voor de mensen van ŠKODA, van het hele team ook, is het tof dat het harde werk van de afgelopen weken zo wordt beloond.

Ook coach en elfvoudig Ieper-winnaar Freddy Loix blikte tevreden terug op de wedstrijd in de Westhoek. “Achiel heeft voor 100 procent gedaan wat ik hem gevraagd heb”, analyseerde Loix. “Geen lekke banden, geen enkele fout, geen enkele schuiver, hij heeft de wedstrijd naar behoren afgehandeld. Ik besef maar al te goed dat die verwachtingen, en ook het feit dat ik de data nauwgezet analyseerde, Achiel wat extra druk opleverden. Maar goed, wil een jonge rijder als hij beter worden, dan moet hij in de eerste plaats veel kilometers rijden. En dus aan de finish staan. We zullen dit proces nog een paar keer moeten doorlopen, ga daar maar van uit.

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen