× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
MR Solar Drakkar Rallysport Toyota Celica Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be

30-11-2016

2017 - Pinto Cup Kampioen Jeroen Van Wanseele zal titel niet verdedigen

2017 - Pinto Cup Kampioen Jeroen Van Wanseele zal titel niet verdedigen

De Rally van Kortrijk was ook de laatste rally van de populaire Ford Pinto Cup. Naar goede gewoonte bleef het tot in deze laatste wedstrijd spannend. Jeroen Van Wanseele vertrok als favoriet voor de titel, de garagehouder uit Tielt had immers voldoende aan een podiumplaats om de titel binnen te halen.

"Net zoals eerder in het seizoen had ik in Kortrijk met Rik Vannieuwenhuyse een speelkameraad. Zondagmorgen vertrok ik met de verkeerde banden en Rik was meteen sneller. Maar toen hij lek reed en ik betere banden kon monteren kon ik de leiding over nemen. In de laatste ronde reed ik, met de titel in mijn achterhoofd, toch wel wat voorzichtiger. We hadden bij het ingaan van de laatste ronde immers reeds een voorsprong van 23 seconden." aldus Jeroen die in Kortrijk de tweede opeenvolgende titel behaalde in de Pinto Cup. "Het was opnieuw een heel leuk seizoen, het bleef spannend tot op het einde wat het natuurlijk voor ons en de volgers extra tof maakt."

Volgend jaar zullen Jeroen en copiloot Kris Durie echter hun titel niet kunnen verdedigen. "Voor mij zal het bijzonder druk zijn met onze Ford concessie in Brugge en ik zal me maar weinig kunnen vrijmaken." aldus copiloot Kris Durie. Hierdoor zal programma zal eerder beperkt zijn, in België worden enkel de TAC en de East Belgian Rally gereden. Maar met 4 piloten uit de Pinto Cup is een uitstap voorzien naar de Rally van Antibes.
"Deze rally zal niet tellen voor de Cup," vult Jeroen aan. "Ik ken de streek van mijn zomervakantie en wou daar toch ooit eens rijden."

MR Solar
Drakkar Rallysport Toyota Celica
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen