× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
herstellen smartphone tablet

09-11-2016

Steven Dolfen over zijn titel en over 2017

Steven Dolfen over zijn titel en over 2017

Bij de aanvang van het seizoen 2016 had Steven Dolfen plannen om het BRC af te werken met een Renault Clio R3, een sponsor overtuigde hem om de strijd aan te gaan tegen de juniors in de R2 klasse. In de loop van het seizoen kende Steven enkele tegenslagen, maar hij bleef vechten en werd voor zijn inspanningen beloond met de Belgische titel.

"Die titel is natuurlijk heel mooi! Dat staat niet mis op het visitekaartje van een simpele beenhouwer hé (lacht). Nee, het was heel leuk om te strijden tegen jongenen zoals Wagemans, De Ridder of Geussens. Ik besef heel goed dat ik het op snelheid vaak verlies tegen hen, maar een seizoen start in Landen en stopt in Hoei... Onderweg hebben we meermaals het podium kunnen behalen en hebben we 3x gewonnen.
Voor mij persoonlijk was de zege in de Omloop heel belangrijk, mijn fout van Ieper werd doorgespoeld en we vonden een extra boost om het volledige kampioenschap af te werken. Ieper lag trouwens zwaar op mijn maag, we stonden 5de tussen het Europees junior geweld en dan laat ik mij vangen in een simpele T situatie. Ik was er ziek van! Dus de titel is echt wel een opsteker voor me.
"

De titel verlengen in 2017 lijkt voor Steven niet meteen prioritair.

"Sneller gaan met een R2 lijkt me niet echt mogelijk, een R5 is niet betaalbaar en een Lancer... Tja, mensen die me al langer kennen weten dat een Lancer niets voor mij is. We gaan binnenkort eens met Pevatec rond de tafel zitten om te zien wat we gaan doen... 
De titel die we behaalden is er natuurlijk ook dankzij mijn vaste co Sabine en Peter en zijn Pevatec team. 1200 kilometer gekoerst en geen noemenswaardig probleem, chapeau daarvoor! Ook moet ik natuurlijk m'n partners bedanken, door omstandigheden verloren we één van die partners, gelukkig werd de leegte snel opgevangen. Maar toch wil ik iedereen bedanken voor de inspanningen die werden geleverd, en ik hoop om in 2017 opnieuw met hen een project te kunnen opzetten. 
​Na de Condroz was ik toch wel enigzins ontgoocheld in Peugeot België. Met onze beperkte middelen haalden we met een 208 R2 de titel binnen maar ik kreeg geen simpele proficiat, al stond onze stand vlak naast deze van Peugeot... Soit, als 33 jarige beenhouwer stel je blijkbaar niet veel voor in België. Maar dit was snel vergeten want ik kreeg via facebook en SMS ontelbaar veel goed gemeende felicitaties!
"

herstellen smartphone tablet

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen