× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
MR Solar Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

12-10-2016

M Cup beslist in Nederlandse GTC Rally

M Cup beslist in Nederlandse GTC Rally

Afgelopen weekend streden enkele piloten nog voor de ereplaatsen van de eindstand van de M Cup tijdens de GTC Rally in Etten-Leur.

Voor de start van de rally ging het nog tussen Franky Boulat en Kurt Braeckevelt om de titel. Kurt moest minstens 3 plaatsen voor Franky eindigen om nog kampioen te kunnen worden. Na de eerste paar proeven leek Kurt daar ook in te slagen: hij streed mee voor de leidersplaats terwijl Franky, vermoeid door de verkenningen eerder die dag, niet mee was met de kopgroep. Maar tot een strijd tot het einde kwam het helaas niet. Kurt Braeckevelt kwam tijdens een nachtelijke proef in een mistbank terecht, miste zijn remzone en raakte enkele tonnen van een chicane. De wagen eindigde in een gracht en het was helaas game over. Daardoor ging de titel meteen ook voor het 2e jaar op rij naar Franky Boulat en finisht Kurt als tweede in het kampioenschap.

Vooraan toonden de Nederlandse piloten Jurgen De Bruin en Wim Muilwijk ondertussen hun stuurmanskunsten. Jurgen De Bruin haalde het uiteindelijk als 5e algemeen met 17 seconden voorsprong op Wim Muilwijk. Franky Boulat finishte derde, gevolgd door Tom Ceuppens. Onderweg verloren we naast Kurt Braeckevelt ook Nederlander Sjeff Meersschaert door een kapotte steekas.

De M Cup 2016 was een spannend kampioenschap, gekruid door snelle en spectaculaire piloten. Van zodra het kampioenschap 2017 vorm krijgt, gaan we hier verder over communiceren.

Hier de eindstand van de top 5 van het kampioenschap:

1. Boulat – 71 pnt
2. Braeckevelt – 56 pnt
3. De Bruin – 50 pnt
4. Muilwijk – 46 pnt
5. Ceuppens – 43 pnt

 

MR Solar
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Verwante artikelen