× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
MR Solar Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

27-09-2016

East Belgian Rally - M Cup - Franky Boulat neemt leiding over in voorlaatste wedstrijd

East Belgian Rally - M Cup - Franky Boulat neemt leiding over in voorlaatste wedstrijd

Afgelopen weekend vond in en rond St-Vith de East Belgian Rally plaats. De snelle en glooiende wegen in de Oostkantons waren het decor voor de voorlaatste manche van de M Cup.

Franky Boulat had maar 1 opdracht te vervullen: voor Kurt Braeckevelt finishen om zijn titelkansen gaaf te houden. Daarom trok Franky tijdens de eerste proeven meteen alle registers open en zette 2 kanontijden neer. Kurt daarentegen verloor meteen een halve minuut op kp1 en moest na de eerste 3 kp's al tegen een achterstand van 48 seconden aankijken. Kp 3 zou trouwens ook de laatste worden die Kurt zou uitrijden, toen op kp4 plots een rotule brak en het linkervoorwiel alle kanten uitging. Gelukkig kon Kurt de wagen veilig aan de kant zetten en verdere schade voorkomen.

Deze opgave kwam vooral Franky Boulat zeer goed uit, aangezien Franky al eerder een nulscore liet optekenen en dus zijn joker van 1 schrapresultaat al had verspeeld. Maar om maximaal te profiteren moest Franky wel als eerste finishen, en ook dat verliep niet rimpelloos. "Halfweg koers begon de versnellingsbak olie te verliezen en slipte de koppeling, waardoor we heel wat tijd verloren," aldus Franky. De Champion BMW zakte terug in het algemeen klassement, maar kon op het einde van de dag wel als eerste over de meet rijden, waardoor Franky de nieuwe leider wordt met nog 1 manche te gaan. De GTC Rally zal dus beslissen of Franky zijn titel verlengt, of als Kurt zich tot nieuwe kampioen kan kronen.

Na Franky finishte Wim Muilwijk als tweede, op amper een halve minuut. Zijn landgenoot Jurgen De Bruin vervolledigde het podium. Beide noorderburen rukken door deze prestatie stevig op in het kampioenschap. We verwachten beide heren dan ook vooraan het M Cup veld tijdens de GTC op hun grondgebied, waar zij zullen strijden voor de derde podiumplaats in het kampioenschap. Maar ook Tom Ceuppens zal zich niet zomaar gewonnen geven. Door knap vierde te finishen in de EBR staat Tom netjes gesandwicht tussen De Bruin en Muilwijk in de tussenstand.

Frank Baert was een gelukkig man aan de finish, aangezien hij voor het eerst die finish effectief zag dit seizoen in de M Cup. Hij eindigde vijfde. Joeri De Bouvere tenslotte finishte als zesde en kon weer mooie punten sprokkelen voor het kampioenschap, terwijl Bert Truyens de eindmeet niet haalde.

Afspraak tijdens de GTC Rally op 7-8 oktober in Etten-Leur!

TUSSENSTAND

1. Boulat - 59 pnt (+16)
2. Braeckevelt - 55 pnt (+1)
3. Diels - 34 pnt & De Bruin - 34 pnt (+12)
5. Ceuppens - 33 pnt (+10)
6. Muilwijk - 32 pnt (+14)
6. Cokelaere - 20 pnt
8. Weijss - 17 pnt
9. De Roeck & Meersschaert - 16 pnt
11. De Bouvere - 14 pnt (+7)
12. Truyens - 12 pnt (+1)
13. Maertens - 11 pnt & Baert - 11 pnt (+8)
15. Vauterin - 10 pnt
16. Heusdens & Eggermont - 8 pnt
18. S. Ceuppens - Vandenberghe - Declerck - Spillebeen - 1 pnt

MR Solar
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen