× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
Yprauto http://www.daviddesign.be MR Group

05-09-2016

Wedstrijdverslag - ConXion Omloop van Vlaanderen - Bert Coene

Wedstrijdverslag - ConXion Omloop van Vlaanderen - Bert Coene

Bert Coene: "Nergens was er regen voorspeld voor vrijdag, toch gingen de hemelsluizen open juist voor de eerste proef. Iedereen stond op verkeerde banden en dat maakte het niet makkelijker. Op de eerste proef nog geen kilometer na de start maakte Kris Princen al een fout en ging op een paal, hij verloor meteen minuten tijd. Wij besloten om op een veilige manier de finish te bereiken en geen onnodige risico's te nemen.
Gans de vrijdagavond regende het verder en zo sloten we de dag af op een 15e plaats algemeen en 1e in de groep N klasse.

Zaterdag begon de dag droog en we begonnen ook met mooie tijden te rijden. Na de eerste ronde van 4 proeven waren we opgeklommen naar een 13e plaats. We reden constant tijden rond de 10e plaats algemeen en waren eens sneller dan weer iets trager dan Pyck die met een EVO in groep A versie reed.  
Na de 2e ronde hadden we nog een achterstand op Pyck van 24 seconden, we gingen ons nog eens recht zetten... Op Passendale en Houthulst was Filip altijd wat rapper, het zijn dan ook snelle proeven waar het meer aan power goed kan benut worden. Op de Zilverberg namen we een 5 tal seconden terug, en op Rumbeke namen we nog eens 6 seconden terug. Met enkel nog de zoning te rijden en een achterstand van 15 seconden zou het moeilijk worden om deze nog in te halen. Toch trokken we nog eens alle registers open en waren we 7 seconden sneller...

We eindigden op een 9e plaats, op 8 seconden van de 7e plaats, en 1e in groep N, jammer dat deze klasse niet echt meer gewaardeerd wordt in het BRC."

Yprauto

http://www.daviddesign.be
MR Group

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen