× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
MR Solar Drakkar Rallysport Toyota Celica Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be

05-09-2016

ConXion Omloop van Vlaanderen - M Cup - Zege voor Boulat, Braeckevelt blijft leider in tussenstand

ConXion Omloop van Vlaanderen - M Cup - Zege voor Boulat, Braeckevelt blijft leider in tussenstand

Na een zomerpauze was Roeselare afgelopen weekend het decor voor de 7e manche van het BRC, tevens de 4e manche van de M Cup.

Vrijdagavond nam Franky Boulat een kanonstart op kp1, tijdens zeer moeilijke omstandigheden waarbij praktisch elke deelnemer (uitgezonderd diegene die onderweg een loslopende set regenbanden kruisten) op slicks stond en in de gietende regen op pad moest. Franky keerde als leider terug na 3 proeven, met al een mooie bonus op Hans Weijss en een verrassende Thierry Cokelaere als derde. Na de service kwam Hans Weijss echter met de juiste banden en een pak meer vertrouwen opzetten, hij zou de leiding dan ook overnemen na de eerste etappe op vrijdag. Franky Boulat volgde als tweede, en kampioenschapsleider Kurt Braeckevelt had na een betere bandenkeuze en 2 scratches op kp 4 en 5 ondertussen ook aansluiting gevonden bij Franky.

Op zaterdag zou leider Weijs zichzelf de das omdoen, toen hij net na de start op kp Passendale vergat om eerst een rondje te draaien rond de rotonde. Er was sprake om hem 1 minuut straftijd toe te kennen, maar nog voor dat kon gebeuren moest de snelle Nederlander halfweg de rally opgeven met motorpech.
Franky Boulat erfde de leiding en zou die niet meer afstaan. Hij hield het tempo hoog, zette terloops nog enkele scratches en finishte uiteindelijk als tiende algemeen. Kampioenschapsleider Kurt Braeckevelt werd tweede, na een foute bandenkeuze tijdens de eerste ronde op zaterdag. Kurt gokte dat het weer zou regenen, maar die gok bleek foutief. Hij finishte uiteindelijk op een kleine halve minuut van Franky Boulat als elfde algemeen. Op ruime afstand werd Thierry Cokelaere derde, een evenaring van zijn beste prestatie ooit in de M Cup.

Tom Ceuppens werd vierde - ook zijn beste resultaat ooit - en klimt zo enkele plaatsen in het kampioenschap. Jean-Louis De Roeck finishte vijfde en Philip Eggermont zesde. Bert Truyens (zevende), Spillebeen (achtste) en De Bouvere (negende) waren de overige M Cup deelnemers die de eindmeet haalden. Onderweg verloren we Jurgen De Bruin (sortie in kp2 en last van rug en nek), Sjeff Meersschaert (koppelingspomp), Wim Muilwijk (problemen met benzinetoevoer), Patrick Diels (eigen keuze om te stoppen) en Frank Baert (kapotte nokkenas). 

In het kampioenschap blijft Kurt Braeckevelt leider met 54 punten. Franky Boulat klimt door zijn eerste overwinning dit seizoen naar de tweede plaats met 43 punten. Patrick Diels blijft ondanks zijn opgave derde met 33 punten. Tom Ceuppens wipt dankzij zijn 10 punten over De Bruin, Muilwijk, Weijss en Meersschaert naar de vierde plaats met 23 punten. Afspraak voor de volgende en voorlaatste manche van de M Cup in de East Belgian Rally!

1. Braeckevelt - 54 pnt
2. Boulat - 43 pnt
3. Diels - 33 pnt
4. Ceuppens - 23 pnt
5. De Bruin - 21 pnt
6. Cokelaere - 20 pnt
7. Muilwijk - 17 pnt
8. Weijss & De Roeck - 16 pnt
10. Meersschaert - 15 pnt

MR Solar
Drakkar Rallysport Toyota Celica
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen