× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
MR Solar Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

13-06-2016

Wedstrijdverslag - Woodstoxx Motul Rally van Wervik - Steven Dolfen

Wedstrijdverslag - Woodstoxx Motul Rally van Wervik - Steven Dolfen

Een frustrerende maar tegelijk leuke en nuttige Rally van Wervik …

Zoals voorzien in het begin van het seizoen , zou Steven enkele VAS wedstrijden afwerken met de Clio R3 van bij Philcars.

Met binnen een kleine 2 weken Ypres op het programma was de 12h van Wervik een ideale 'warm up . Maar zeggen dat Steven er enkel aan de start kwam om ritme op te doen zou wat kort door de bocht zijn. "Natuurlijk start je steeds met hoge ambities in je thuiswedstrijd , eens die helm op je hoofd is er maar 1 iets die telt en dat is zo snel mogelijk rijden van punt A naar punt B" aldus Steven. "Dit ben ik verplicht aan mijn sponsors, de talrijke supporters, onze preparateur en ook aan onszelf ".

Klasse winst en een top 10 plaats waren de doelstellingen voor Steven en Marlon. Helaas werden deze doelstellingen niet gehaald, maar toch niets dan tevreden gezichten rond de Clio van Steven.
"We hebben een ganse dag problemen gehad met de afstelling van de wagen… die reageerde heel nerveus in de snelle hobbelige situaties en gaf allesbehalve vertrouwen bij het 'couperen' . Aangezien ik een gediplomeerde worsten draaier ben en geen garagist heb ik dan ook wat meer tijd nodig om de ideale set up te vinden… Maar net toen we op de goeie weg waren misten we een rempunt en kwamen we in een weiland terecht… helaas gingen er kostelijke minuten verloren om de uitgang te vinden en toen we door een losgekomen kassei op KP Geluwe nog eens lek reden was het volledig game over."

Waarom dan toch de blije gezichten? "We hadden een harde strijd verwacht met Vic Heuninck, en dat werd het ook. Na bijna 3 kwart wedstrijd stonden er een luttele 4 sec tussen ons en tevens dat plaatsje in de top 10 die beoogt was. Sommige momenten hebben we alles uit de kast moeten halen om de wagen op de weg te houden… Dat is verre van ideaal, frustrerend zelfs. Maar je hebt er wel heel veel voldoening aan als je dan toch nog mooie chrono's kunt rijden in de top 10 met een impressionant deelnemers veld als dat van Filiep Forrest en zijn team". 

Dus kunnen we besluiten dat Steven klaar is om de strijd aan te gaan met de jongeren in Ypres? "Heel zeker, het vertrouwen staat op 100% en heb er voor gezorgd dat ik fris aan de start zal kunnen staan! Hopelijk vinden we nog tikkeltje extra budget om de wagen goed te kunnen verzekeren zodat we maximaal kunnen aanvallen en met gelijke wapens kunnen strijden !"  

MR Solar
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen