× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere MR Solar http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

23-05-2016

Sezoensraly - M Cup - Diels wint, Braeckevelt doet gouden zaak

Sezoensraly - M Cup - Diels wint, Braeckevelt doet gouden zaak

Vorige zaterdag vond in en rond Bocholt de Sezoensrally plaats. Deze vijfde rally van het BRC was tevens de derde manche van de M-Cup. Met een ex aequo bovenaan het kampioenschap was het uitkijken naar een strijd tussen Franky Boulat en Kurt Braeckevelt, met Patrick Diels als derde kanshebber. Net dit trio vloog er van meet af aan stevig in, met een top 3 na de eerste kp binnen de 2,3 seconden. Franky Boulat sloeg zijn slag op kp3, waardoor hij Braeckevelt en Diels op respectievelijk 10 en 12 seconden reed en lichtjes uitliep. Na de eerste lus keerde hij naar de service terug met een bonus van 23 seconden op Braeckevelt en 25 op Diels.

Helaas voor Franky kreeg de wagen tijdens de 2e boucle motorproblemen. Het team vond de oorzaak niet meteen en om verdere schade te voorkomen, besliste Franky te stoppen na kp8. Patrick Diels kreeg de leiding in de schoot geworpen en zou die niet meer afstaan, te meer omdat Kurt Braeckevelt een schitterende zaak kon doen in het kampioenschap na het wegvallen van Boulat en hij de punten verkoos. Achter hen finishte onze noorderbuur Jurgen De Bruin mooi als derde op het podium. De maaskiezels bevielen hem duidelijk en hij zette zijn beste resultaat neer tot nu toe in de M-Cup. Zijn landgenoot Wim Muilwijk werd vierde en zette ook zijn beste seizoensprestatie neer tot nu toe. Tom Ceuppens eindigde vijfde en Sjeff Meersschaert sloot het M-Cup peleton af op een zesde plaats.

Onderweg verloren we Joeri De Bouvere helaas met een kapotte motor. Ook Bert Truyens en Gerry Heusdens moesten jammergenoeg de strijd staken. Joeri beloofde ons alvast weer van de partij te zijn in Roeselare met een nieuwe en betere motor.  

Patrick Diels won dus zijn 2e wedstrijd dit seizoen en neemt halfweg de M Cup de 2e plaats in de stand van het kampioenschap met 33 punten. Kurt Braeckevelt klimt naar de leiding en telt 7 punten voorsprong op Diels. Franky Boulat blijft derde met 27 punten. De eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat Kurt Braeckevelt - in tegenstelling tot de andere heren - zijn joker nog heeft en er dus nog een schrapresultaat moet in mindering gebracht worden. Er resten ons nog 3 manches, volgende afspraak voor het BMW-geweld is tijdens de Omloop Van Vlaanderen begin september.

Verzekeringen Delaere
MR Solar

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen