× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
MR Solar Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

27-09-2015

East Belgian Rally - BMW Cup - Zege voor Vandenberghe, titel voor Boulat

East Belgian Rally - BMW Cup -  Zege voor Vandenberghe, titel voor Boulat

Met de East Belgian Rally kende het eerste seizoen van de M-Cup zijn apotheose. Net zoals het voor de algemene overwinning wachten was tot de laatste kp, was het ook wachten op de slottijden om te weten wie het palmares van de M-Cup mocht openen.

Na de eerste 3 proeven was het Andy Lefevere die als M Cup leider het servicepark binnenreed. De snelle autohandelaar bewees dat hij het rijden met een snelle achtertrekker nog niet verleerd is en zette op kp1 meteen de scratch op de tabellen. Bij het binnenrijden van de 2de service had Tobi het verlies ingehaald, en een spannende strijd kondigde zich aan...maar Andy amuseerde zich blijkbaar iets te fel met de BMW, want tijdens de verbinding werd hij geflitst en moest hij – net zoals Steve Vanbellingen – zijn rijbewijs meteen inleveren. Jammer voor de strijd, maar exit Lefevere.

Tobi Vandenberghe nam het commando over en deed wat van hem verwacht werd: winnen! Meteen zijn vierde overwinning op vijf M-Cup manches. Het al da niet behalen van de titel lag niet langer in Tobi's handen, maar Franky zou hier zelf de hoofdrol in spelen. Franky volgde perfect als tweede in de M Cup na kp5, tot de gaskabel brak op de Champion BMW en een noodreparatie tijdens kp6 moest uitgevoerd worden. Dit kostte hem 5 minuten en Franky viel ver terug in het klassement. Vanaf dat moment had Franky geen keuze en was aanvallen zijn enige optie. Voor de laatste lus van 3 nachtelijke proeven stond Franky 5e, op dat moment onvoldoende voor de titel. Maar op de 11e proef passeerde hij Sjef Meersschaert en een proef later ging ook Marc Maertens voor de bijl. Franky vocht zich terug naar de derde plaats en behaalde zo net voldoende punten om 1 puntje reserve te houden op Tobi Vandenberghe in de eindstand. Franky M-Cup kampioen, en een troostprijs voor Tobi. Door zijn overwinningen en goede klasseringen in het algemeen klassement verzekerde Tobi zich gisteren van de Belgische titel in klasse M.

Na Tobi finishte Kurt Braeckevelt als tweede. Kurt ging van de baan tijdens kp1 en was meteen op achtervolgen aangewezen. Zijn inhaalrace werd beloond met de 2e stek. Na de top 3 ging Sjef Meersschaert in de slotfase nog voorbij Marc Maertens en werd 4e voor amper 3 seconden. Gerry Heusdens werd zesde en bewijst met zijn regelmaat dat zijn derde plaats in de eindstand van het kampioenschap zeker niet gestolen is. Tom Ceuppens eindigde als zevende.

Finaal hebben we dus volgende Top 3 Klassering : 
Piloten : 1.Boulat 2.Vandenberghe 3.Heusdens
Copiloten : 1.Van Tichelen 2.Bollaerts 3.Caytan

De M-Cup heeft bewezen dat het alles in zijn mars heeft om zijn plaats in het BK  te behouden: veel deelnemers, snelle piloten, spektakel en spanning tot het einde. 
We hopen dan ook dat we in 2016 nog meer deelnemers mogen verwelkomen!
 

MR Solar
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen