× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
Drakkar Rallysport Toyota Celica Verzekeringen Delaere MR Solar http://www.daviddesign.be

10-09-2015

ConXioN Omloop van Vlaanderen - Ford Pinto Cup - Catteeuw wint en doet goede zaak voor kampioenschap

ConXioN Omloop van Vlaanderen - Ford Pinto Cup - Catteeuw wint en doet goede zaak voor kampioenschap

Zoals verteld in de voorbeschouwing konden we deze keer onze tenten opslaan op de site van de Expo Hallen te Roeselare voor de 5de Manche van het Belgium Ford Pinto Cup Kampioenschap. 

Deze keer kwamen er door verschillende professionele omstandigheden slechts 6 wagens aan de start. Maar was het toch uitkijken naar de terugkeer van Catteeuw Rudy die na de ORC & Wervik zijn 2 schrapwedstrijden had opgebruikt en zo vol voor de overwinning kwam rijden in de achtertuin van Olivier Kurt. Ook was er terug een verwelkoming van een nieuwe Pinto rijder. Soenens Wim kwam hier in Roeselare de rangen vervoegen. Maar al op KP1 had het duo Soenens Wim – De Waele Koen af te rekenen met een lekke band met een verlies van 3 min op de sterk startende Olivier Kurt die met een scratch, een 14-tal sec. nam op concurrent 

Catteeuw Rudy. Nemegheer Tom nam een mooie 3de tijd. Maar de grootste verrassing kwam van Verhaeghe Koen die met de ervaren Co Piloot Breyne Jeannick aan de start verscheen. Dit resulteerde in zeer scherpe tijden van de rode bolide. Warnez Sam wou verder ervaring opdoen in deze rally en begon de 1ste kp met een 5de tijd. 

Op Kp2 ging Olivier Kurt rond en verloor daardoor 17 sec. Hij zag zijn opgebouwde voorsprong veranderen in een achterstand van 3 sec. op zijn dichtste belager Catteeuw Rudy. Maar het was Soenens Wim die de snelste tijd noteerde op KP Koolskamp. Verhaeghe K. noteerde een mooie 3de tijd en was zo zeer goed mee met de trein vooraan en dit moet hem wel eens echt deugd hebben gedaan na al zijn pech die hem dit jaar al achtervolgde. Nemegheer Tom klokte de 4de tijd gevolgd door Warnez Sam. Na 2 kp’s verreden op vrijdag kwamen de piloten richting service. Na een check-up mochten de rijders een kp in het donker rijden. Daar was Warnez Sam duidelijk in zijn sas en noteerde hij een mooie 3de tijd. De terug leider geworden Kurt Olivier was Rudy Catteeuw te snel af in het donker en zo werd dag 1 afgesloten met een close battle voor de 1ste plaats. Ook voor plaats drie, vier & vijf was de strijd groot met voorlopige 3de plaats voor Verhaeghe Koen. 

Dag 2 kon beginnen en er werd opnieuw regen voorspeld. Dit zou wel eens een spelbreker kunnen zijn in Roeselare. Maar nog voor de regen roet in het eten kon gooien, waren we al 2 piloten kwijt. Warnez Sam & Soenens Wim moesten beide met problemen opgeven. Zo waren we nog maar met 4. Olivier K. die op zijn elan van vrijdag verder reed, noteerde opnieuw de besttijd. En vergrootte zo zijn voorsprong op Catteeuw R.. Hetzelfde deed Verhaeghe K. die opnieuw de meerdere was van Nemegheer T. en zo sec met sec zijn voorsprong kon uitbouwen tot een kleine 10 sec. op Tom. Tot op KP6 Tom een versnelling hoger trapte en begon aan de tijd te knabbelen van Verhaeghe. Het leek wel kat & muis spel tussen die 2 terwijl Olivier Kurt naar de overwinning aan het cruisen was. Iedereen dacht dat zonder pech niemand Olivier K. van zijn thuisoverwinning kon weerhouden. Net toen sloeg bij hem het noodlot toe! Onherstelbare schade aan de motor leidde tot een opgave als gevolg.
En zou hierdoor in afwezigheid van zijn concurrent Van Wanseele Jeroen niet optimaal profiteren. Wie wel een gouden zaak doet en zich terug volledig in het kampioenschap kon mengen nadat op het einde 2 schrapresultaten in rekening worden gebracht is Catteeuw Rudy. Zijn enige opdracht was nog de wagen heelhuids thuis brengen en zo het max scoren en dat deed hij uiteindelijk ook. Maar voor plaats 2 & 3 was er nog niks beslist Nemegheer T. zette op kp8 alles op alles. Hij nam een besttijd voor zijn rekening en naderde tot op 4 sec van Verhaeghe K. De rode bolide voelde de hete adem van Nemegheer in zijn zog op de zoning waar de regen met bakken uit de lucht viel. Maar niet de regen was het probleem voor Nemegheer T. wel het vermogen die plots weg viel en zo moest ook hij met mechanische pech de wedstrijd verlaten. Zo bleven we welgeteld nog met 2 piloten over. De plaatsen lagen zo goed als vast en Catteeuw R. nam geen risico meer na het uitvallen van Olivier K. en ook Verhaeghe K. kon cruisen naar de eindstreep. 

Zo kunnen we concluderen dat:
Soenens Wim : al vroegtijdig te veel tijd verloor door een lekke band maar met zijn besttijd op kp2 kunnen we nog mooie dingen zien tijdens de laatste wedstrijd op de kalender, waar hij opnieuw zal deelnemen.
Warnez Sam : nog niet het geluk heeft gehad om de wagen thuis te brengen en zo zijn wedstrijdkilometers niet kan volmaken al is de potentie wel aanwezig en zal dit later wel naar boven komen. 
Nemegheer Tom : de strijd vroegtijdig moest staken na het mooie duel met Verhaeghe Koen 
Olivier Kurt : een zo goed als zege binnen had, maar moest toezien dat dit ook een mechanische sport is die het resultaat mee bepaald. 
Verhaeghe Koen : reed een uitstekende Omloop Van Vlaanderen en werd daarmee beloond met een prachtige 2de plaats proficiat Koen !!! 
Catteeuw Rudy : mengt zich terug volledig in het kampioenschap na het behalen van de 1ste plaats !!! 

Volgende Wedstrijd word verreden in Rallye de Tournai op zondag 11 oktober 2015. Kom allen daarheen om onze piloten daar aan te moedigen 

Drakkar Rallysport Toyota Celica
Verzekeringen Delaere
MR Solar

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen