× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
MR Solar Verzekeringen Delaere Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be

07-09-2015

ConXioN Omloop van Vlaanderen - M Cup - Tobi Vandenberghe wint, Franky Boulat blijft leider...

ConXioN Omloop van Vlaanderen - M Cup - Tobi Vandenberghe wint, Franky Boulat blijft leider...

Afgelopen weekend streek het BRC neer in de Expohallen van Roeselare voor de ConXion Omloop Van Vlaanderen, tevens de vierde en voorlaatste manche van de M Cup. Met veertien ingeschreven deelnemers bleek de M Cup eens te meer de best vertegenwoordigde merkencup. Helaas kon niet iedereen de start nemen: B4Dating zaakvoerder Marc Maertens moest afhaken omdat zijn wagen niet tijdig in orde raakte.

Vrijdagavond startte de rally met 3 proeven. Tobi Vandenberghe zou na de eerste dag de leiding in handen nemen, om het commando nooit meer af te geven. Met o.a. enkele tijden in de top 3 algemeen, finishte Tobi als 9e algemeen en wint hij zijn derde wedstrijd op vier in de M Cup.

Achter Tobi volgde Kurt Braeckevelt als 2e op vrijdagavond. Kurt moest amper 17 seconden toegeven op Tobi en had zelf al een mooie voorsprong op de dichtste achtervolger. Helaas gooide een probleem met de koppeling roet in het eten, waardoor Kurt zaterdag na enkele proeven de handdoek moest werpen. Het geluk staat blijkbaar niet aan Kurt zijn zijde dit seizoen. Zijn tweede plaats werd dankbaar geërfd door Franky Boulat. De leider in het kampioenschap reed op zaterdag een eenzame wedstrijd en finishte met meer dan 3 minuten achterstand op zijn voorganger en 3 minuten voorsprong op zijn dichtste concurrent.

Oostrozebekenaar Thierry Cokelaere tekende in de Omloop voor zijn tweede podiumplaats in de M Cup. Net zoals in Tielt, finishte de garagehouder als derde na een kalme start en een sterke remonte. Gerry Heusdens kon als vierde aftikken en neemt weer belangrijke punten mee naar huis voor het kampioenschap. Frank Baert en Philipp Eggermont hielden het tot de laatste kp spannend voor de vijfde plaats. Op de laatste proef zette Frank Baert nog een sterke tijd neer en kon zo voor amper 2,2 seconden de vijfde stek de zijne noemen. Zevende werd spektakelman Spillebeen en Eddy Vandevivere bracht met een achtste plaats de derde Schmid BMW 1 reeks aan de meet. Eric Louies finishte tenslotte als 9e M Cup’er.

Helaas haalde geen enkele van onze Nederlandse vrienden de eindmeet: Wim Muilwijk opende vrijdag sterk en stond op amper 2 seconden van Frank Boulat, maar zaterdag reed hij maar liefst 4 banden lek bij een foutief maneouver op het rondpunt. Sjef Meersschaert was goed gestart maar moest zaterdag net zoals Kurt Braeckevelt opgeven met een defecte koppeling. Tom Ceuppens kende een pechvol weekend. Na een lekke band en 5 minuten verlies op vrijdag betekende een kapotte cardan op zaterdag einde wedstrijd.

Voor het kampioenschap heeft Franky Boulat de beste papieren in handen. Een top-3 klassering in de East Belgian volstaat immers voor Franky om de eerste M-Cup kampioen te worden. Gerry Heusdens lijkt nu al zeker van de derde podiumplaats in de M Cup. Enkel een opgave in de East Belgian kan zijn mooie voorsprong immers nog verbrodden. Thierry Cokelaere en Frank Baert delen de vierde stek in de tussenstand, maar het is nog de vraag of Cokelaere de verplaatsing zal maken voor de laatste manche. Kurt Braeckevelt volgt dit duo op amper 1 punt en zal gebrand zijn om nog enkele plaatsen te stijgen.

Afspraak eind september voor de East Belgian Rally, waar we de eerste M Cup kampioen zullen kunnen kronen!

MR Solar
Verzekeringen Delaere
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen