× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
MR Solar Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

30-06-2015

Ypres Historic Rally - Ford Pinto Cup - Rookie Jeroen Van Wanseele wint

Ypres Historic Rally - Ford Pinto Cup - Rookie Jeroen Van Wanseele wint

Drie rally’s in vier weken het waren zeer drukke tijden voor iedereen om alles voor te bereiden. Zeven piloten zouden er uiteindelijk in de legendarische Ypres Historic Rally starten. Woensdag werd er al eens getest op de shakedown in Boezinge om de laatste check up te doen voor de officiële start op vrijdagavond op KP Boezinge.

En het was Kurt Olivier die op zijn elan van de laatste wedstrijden verder deed en zo de 1ste scratch beet had. Rik Vannieuwenhuyse bleef in het spoor en gaf 2,5 sec toe. Bij Christof Anckaert & Jeroen Van Wanseele was het verschil al respectievelijk 15 & 20 sec en werd er verteld dat er niet op de limiet werd gereden mede doordat op zaterdag nog een lange wedstrijd voor de boeg stond gepland. Platton Jochen reed een mooie 5de tijd gevolgd door Warnez Sam en Verhaeghe Koen. De laatste Kp op vrijdag stond KP Langemark ingepland en Olivier K. wou de kloof nog wat groter maken op de concurrenten en deed dit ook. Alleen Vannieuwenhuyse R. kon terug de schade beperken , maar voor de rest waren de verschillen toch al boven de 45 sec. en wisten ze wel dat zaterdag nog lang was, maar zonder pech of uitschuivers zou de 2 koplopers inhalen een zware opdracht zijn. 

Zaterdagmorgen kon iedereen rustig ontwaken en werden de motoren kort na de middag terug op gang gebracht. Alleen had de wagen van Anckaert Christof net iets te lang op vrijdagnacht van zijn batterij gebruikt en weigerde die dienst bij het uitrijden van het wagenpark . Ook Verhaeghe Koen had problemen, een breuk van de koppelingskabel kon maar net op tijd hersteld worden en haalde hij het nog net om voor de laatste bezemwagen de start te halen. Met later een toegekende straftijd van 1min40.
Zo kon toch iedereen starten en was Olivier K de 1ste die zijn tijd kon neerzetten. Maar die was niet aan het tempo van de dag voordien, reden daarvoor was een gebroken achter ophanging. Daardoor was het 3 kp’s lang rijden met een zwaar gehavende wagen en een verlies van om en bij de 6 min. Het was hopen op een terugkeer naar het service!! Hij zag zijn opgebouwde voorsprong van vrijdag zo zeer vlug wegslinken. Weg winst en was de schade beperken de enige mogelijkheid. Ook voor het team van Coudron was de start op zaterdag niet zoals ze hadden verwacht. Vannieuwenhuyse R. ging van de baan met opgave tot gevolg. Alsook Warnez Sam mocht met een afgebroken linker achterwiel een kruis maken over de rest van de rally. Spijtig voor de spanning en de onderlinge duels maar ook dit hoort er jammer genoeg bij.

Zo zag Anckaert C. zijn kans en greep die met beide handen, hij reed KP per KP weg van Van Wanseele J en kon op de langste KP Hollebeke een 6de tijd algemeen rijden. Van Wanseele had ook weet van de problemen van zijn dichtste concurrenten en kon met een 2de plaats een uitstekende zaak doen in het kampioenschap. Zo kwam Platton J. door de opgaves van Vannieuwenhuyse R. en Warnez S. op een mooie 3de plaats. Maar op dat moment waren ze daar nog niet zeker van want Verhaeghe Koen kwam nog opzetten tot op 7 sec van Platton J. Maar uiteindelijk moest hij nog zijn werkelijke straftijd verkrijgen van 1m40s. Dit zou uiteindelijk geen spelbreker zijn, want op KP Hollebeke valt hij uit met een gebroken steekas. Op die manier kon Platton Jochen het zwarte beest ( Uitvallen bij 1ste deelname aan de cup ) doorbreken en bij zijn debuut meteen een Podiumplaats voor zijn rekening nemen.

Nog 1 ronde te gaan en het was Anckaert C. die comfortabel aan de leiding reed. Maar er ging hem nog iets boven het hoofd door eerder op de dag een verkeerde pointering te doen. Bij het ingaan van de laatste KP was nog altijd niet duidelijk hoeveel straftijd het zou worden. Maar het werden uiteindelijk 4 volle minuten die hij kreeg. En zo zag hij een 1ste zege door zijn vingers wegglippen en moest de overwinning laten aan Van Wanseele Jeroen. 

Jeroen was hier in de Ypres Rally misschien niet de snelste , maar ze hebben wel een rally gereden zonder enige fouten en hij wist alle valkuilen te omzeilen en dit zullen er als Rookie hem weinig nadoen hier in Ypres. Olivier K. perste op de Powerstage nog eens alles uit zijn escort en kon met een scratch op de laatste Kp toch in de cup eindigen op een 4de plaats . Kortom het was terug een rally met alle ingrediënten erin met uiteindelijk een mooi podium als resultaat . 

1ste plaats: Team Van Wanseele Jeroen – Durie Kris
2de plaats: Team Anckaert Christof – Dierick Frederik 
3de plaats: Team Platton Jochen – Vanden Plas Vincent 
4de plaats: Team Olivier Kurt – Vermeulen Jasper 

Nu gaat de Cup een welverdiende rust inlasten, en zullen jullie ons terug kunnen zien in de Omloop Van Vlaanderen op 4 & 5 september te Roeselare.

MR Solar
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Verwante artikelen