× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be MR Solar

05-06-2015

ORC Rally - Ford Pinto Cup - zege voor Kurt Olivier

ORC Rally - Ford Pinto Cup - zege voor Kurt Olivier

Het mooie weer die normaal altijd van de partij is in de ORC Rally komt deze keer met een week vertraging het land binnen. Waardoor de teams opnieuw een natte wedstrijd voor de boeg kregen . Het Service dorp was er terug klaar voor om de teams van zoveel mogelijk comfort te voorzien, en zo was het terug uitkijken wie de snelste start zou nemen in deze natte omstandigheden. 

Het was namelijk Vannieuwenhuyse Rik die Kp1 voor zijn rekening nam gevold door Olivier Kurt & als derde Catteeuw Rudy op nauwelijks 1 & 4sec. Van Wanseele deed er 2 sec trager over en reed daarmee de 4de tijd. Op KP2 was het Catteeuw R. die het laken naar zich toe trok, en zo een  besttijd voor zijn rekening nam gevolgd door Olivier K. Van Wanseele J. nam hier een derde tijd. Vannieuwenhuyse R. volgde op 20sec. op een 4de plaats. Één iets werd snel duidelijk, in deze natte omstandigheden werden de piloten in 3 groepen verdeeld, aan dit tempo ging dit voor de 5 andere piloten namelijk iets te snel.

Na een 1ste service beurt bleek Cornelis Bert te kampen met rem problemen, Anckaert Christof had motor problemen die niet in 1,2,3 konden worden opgelost, Nemegheer Tom had eveneens motor problemen die ook hem voor de rest van de dag parten zou blijven spelen. Op die manier miste hij opnieuw de trein die hij zo graag wou om de aansluiting met de kopgroep te bekomen . Voor Warnez Sam en Verhaeghe Koen was de onderlinge strijd er wel en zo stonden de 2 na drie kp’s op 1sec. van elkaar.

In ronde 2 wou Cornelis B. na zijn rem probleem een podium plaats in het zicht houden, maar moest dan wel de aansluiting maken naar de 1ste groep en deed dit ook met een 3de tijd op KP4 . Doordat Cornelis de kopgroep nu wel kon bijhouden had de top 4 er een taaie speelkameraad bijgekregen en kon dit de onderlinge duels alleen maar verscherpen. Op KP5 was het Van Wanseele J. en Cornelis B. die deze keer de besttijden voor hun rekening namen maar toch al een achterstand hadden van 26 & 47 sec. op leider Catteeuw R. Olivier Kurt volgde op 4 sec die hij op de volgende KP helemaal dicht reed. Kp5 was de 1ste uitvaller van de Cup een feit. Warnez Sam kon zo bij zijn debuut de wedstrijd niet uitrijden .

Halfweg wedstrijd en de 2 kemphanen ( Olivier K. – Catteeuw R. ) konden terug van nul beginnen. Na 2 ronden was de conclusie dat dit opnieuw een zeer spannende wedstrijd zou worden. Wie er nog moest aan twijfelen, moet het zeker LIVE in Wervik komen ontdekken !!!!!!! 

Na opnieuw een service beurt ging Olivier K. volledig in de aanval en was het verrassend genoeg Catteeuw R. die de rol moest lossen. Zo werd het verschil in 1 ronde plots 25 sec. Van Wanseele J. was genaderd tot op 9 sec van Catteeuw R. en plots moest hij niet voorruit denken maar ook terug een tandje bijsteken om de dringende Van Wanseele J. af te houden. Vannieuwenhuyse R. bleef op een veilige 4de stek rondrijden na de opgave van Cornelis Bert . Zo kwam Anckaert C. op plaats 5 na het gewonnen duel met Nemegheer. Verhaeghe Koen reed rond op plaats 7. 

Met nog een laatste ronde te gaan, was er enkel nog strijd voor plaats 2 werd gedacht, maar na een sortie van een deelnemer op kp10 reed Vannieuwenhuye R. de snelste tijd. Even later werd die Kp geannuleerd met normtijden voor de andere deelnemers. Zo werden nog 2 kp’s verreden ,waarvan de laatste de bekende Powerstage is. Die werd gewonnen door Olivier Kurt, 2de werd Vannieuwenhuyse Rik & 3de werd Van Wanseele Jeroen die het laatste extra puntje nam. Zo ging de overwinning oververdiend naar het Team Olivier Kurt – Vermeulen Jasper ,2de plaats was voor het Team Catteeuw Rudy – Liefooghe Claude, 3de plaats werd het Team Van Wanseele Jeroen – Monkerhey Koen, 4de plaats werd het Team Vannieuwenhuyse Rik – Deroo Kenny, 5de plaats ging naar Anckaert Christof – Dierick Frederik, 6de plaats werd het Team Nemegheer Tom – Van Den Berghe Rudy en ten slotte werd het Team Verhaeghe Koen – Peeters Tamara 7de. De pechvogel werd het Team Warnez Sam – Pattyn Bjorn. De andere opgave was voor het Team Cornelis Bert – Haerinck Jurgen .

Er was na de wedstrijd een hele heisa rond de toegekende straftijden, maar bij de Pinto Cup worden deze tijden niet in rekening gebracht doormiddel van geen duidelijk aanwijzingen dat de piloten weldegelijk in de fout zijn gegaan. Bij deze wordt dus de 1ste uitslag als officieel beschouwd en worden de punten toegekend door de uitslag van de verreden wedstrijd en niet van achter het bureau !!!!!!!!!!!

Volgende wedstrijd wordt de Woodstoxx Motul Wervik Rally op 13 juni.

Verzekeringen Delaere
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be
MR Solar

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen