× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere Drakkar Rallysport Toyota Celica http://www.daviddesign.be MR Solar

19-05-2015

Sezoensrally - M Cup - Franky Boulat wint en is nieuwe leider in de cup

Sezoensrally - M Cup - Franky Boulat wint en is nieuwe leider in de cup

Afgelopen zaterdag trok het BRC richting Bocholt, voor de enige rally van het seizoen met een flinke portie onverhard. De BMW-rijders van de M-Cup vertegenwoordigden maar liefst 20% van het totale deelnemersveld dus alweer bleek onze Cup een succes te zijn!

Na de eerste proef leek er zich een spannende strijd te ontwikkelen voor de overwinning: Franky Boulat liet de eerste besttijd noteren maar werd van erg kortbij gevolgd door Tobi Vandenberghe op 
0,9 sec en door Kurt Braeckevelt op 1,2 sec. Na de tweede proef nam Tobi Vandenberghe het commando over na een scratch, maar Franky Boulat stond amper 0,8 seconden achter Tobi in het 
algemeen klassement. 
De derde proef zou echter voor een vroegtijdig einde zorgen van die spannende strijd: leider Tobi Vandenberghe moest de wagen definitief aan de kant zetten nadat een grote steen voor een olielek zorgde, terwijl Kurt Braeckevelt op deze proef lek reed en het wiel moest wisselen met een verlies van meer dan 5 minuten tot gevolg. Ook Patrick Diels, derde na de tweede kp, moest op deze proef opgeven met een motorprobleem. Op deze derde proef moesten we ook afscheid nemen van nieuwkomer Jimmy D’Hondt na een sortie. 
Op de eerste proef moest ook reeds Marc Maertens die met een vernieuwde krachtbron de strijd aanging erg vroeg zijn wedstrijd staken met een kapotte steekas. 

Zo kon Franky Boulat na de eerste ronde al met een comfortabele voorsprong van meer dan een minuut terugkeren naar het servicepark. De top 3 na de eerste ronde zou trouwens ongewijzigd blijven tot het einde van de wedstrijd. 
Franky Boulat vergrootte zijn marge en won met meer dan 4 minuten voorsprong op Gerry Heusdens, die met een 2e plaats zijn beste resultaat tot nu toe kon neerzetten.  Tom Ceuppens toonde zijn progressie met zijn 1-reeks door derde te eindigen en Kurt Braeckevelt kon na een lange inhaalrace nog de punten van de vierde plaats mee naar huis nemen. Frank Baert finishte net zoals in Tielt vijfde.

De Sezoensrally zorgde dus voor heel wat opgaves, wat de stand in het kampioenschap ook meteen een heel ander uitzicht bezorgt. Franky Boulat (40 pnt) neemt de leiding over van Tobi Vandenberghe (33 pnt). Tobi zal in de resterende 2 manches alles op alles moeten zetten om de nulscore van de Sezoens goed te maken, maar dan nog heeft Franky Boulat aan 2 2e plaatsen voldoende om kampioen te worden. 
Gerry Heusdens klimt dankzij zijn resultaat naar de 3e plaats in het kampioenschap (23 pnt), maar Kurt Braeckevelt (22 pnt), Patrick Diels (21 pnt) en Tom Ceuppens (20 pnt) doen nog volop mee in de strijd voor de ereplaatsen!

Volgende afspraak is de Omloop Van Vlaanderen begin september alwaar we opnieuw hopen op een grote M-Cup bezetting!

Verzekeringen Delaere
Drakkar Rallysport Toyota Celica

http://www.daviddesign.be
MR Solar

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen