× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
Drakkar Rallysport Toyota Celica MR Solar http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

16-04-2015

TAC Rally - M Cup - Opnieuw Tobi Vandenberghe

TAC Rally - M Cup - Opnieuw Tobi Vandenberghe

Afgelopen zaterdag was Tielt het decor voor de derde manche van het BRC en tevens de tweede wedstrijd van de M Cup. Met 16 ingeschreven deelnemers – het dubbele van in de Haspengouw – blijkt nu al het succes van deze nieuwe cup. Spijtig genoeg vielen voor de start wel 3 forfaits te betreuren. Met Kurt Braeckevelt (aangereden met moto), Wouter Ploeg (professionele redenen) en Chris Algoedt (ziekte) vielen er direct enkele podiumkandidaten af.

Kampioenschapsleider Tobi Vandenberghe zag zijn kans schoon om verder uit te lopen op de anderen en wou absoluut zijn thuisrally winnen. Hij trok meteen fel van start en besloot om voor de wisselachtige weersomstandigheden 2 andere banden in de koffer mee te nemen. Een gok die voor extra tijdsdruk zorgde tijdens de verbindingen, maar die wel efficiënt bleek. Tobi keerde na de eerste ronde terug naar het servicepark met een bonus van 1m10 op dichtste achtervolger Franky Boulat, die al tevreden was om gewoon terug in het servicepark te staan na een verkeerde bandenkeuze. 

Eric Louies verraste als derde met de wagen van Johnny, maar moest later jammerlijk opgeven met een lekkende remleiding. De rest van de wedstrijd bleven de kopposities ongewijzigd: Tobi bleef de snelste tijden aan elkaar rijgen en finishte zelfs 7e algemeen. Hij blijft uiteraard leider in het kampioenschap met het maximum van de punten. Franky Boulat bouwde zijn voorsprong uit op de derde en kon zich zelfs nog een lekke band permitteren, zonder zijn tweede plaats in de cup te verliezen. Hij neemt ook de 2e plaats in het kampioenschap over na de TAC. Derde in de M Cup werd Thierry Cokelaere na een felle eindsprint in de laatste lus. De garagist uit Oostrozebeke startte voorzichtig, maar kon in droge omstandigheden nog remonteren. Uiteindelijk werd het nog spannend voor de laatste podiumstek, want Cupsponsor Marc Maertens (4e op 18 seconden van Cokelaere) en Frank Baert (5e op 19 seconden van Cokelaere) zaten Thierry tot de laatste proef op de hielen. 

Patrick Diels, 2e in het kampioenschap na de Haspengouw, had het niet gemakkelijk op de ongekende Westvlaamse gladde wegen en finishte 6e. Hij neemt de tevens de derde plaats in het kampioenschap over van Kurt Braeckevelt. Sjef Meersschaert werd net als in de Haspengouw 7e maar klimt door zijn regelmaat wel naar een ex aequo 6e plaats in het kampioenschap. Voor Sjef was dit wederom een leerrijke wedstrijd mede dankzij de wisselende weersomstandigheden. Achter hem finishten spektakelman Didier Spillebeen als 8e, Philipp Eggermont als 9e en Tom Ceuppens sloot de top 10 af.

Gerry Heusdens en Kevin Hommes moesten helaas de strijd staken tijdens de wedstrijd met pech. We kijken nu al uit naar de volgende manche van de M Cup tijdens de Sezoensrally in Bocholt!

Drakkar Rallysport Toyota Celica
MR Solar

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen