× Nieuws Wedstrijdverslagen Foto Contact
☰ MENU
MR Solar Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be Drakkar Rallysport Toyota Celica

20-11-2011

GT Rally daymet Van Parijs, Van Woensel en Kenis

GT Rally day

Het BFO-BRC is al meer dan een week afgelopen, maar de smaakmakers van het GT kampioenschap hadden afgelopen zaterdag nog een laatste afspraak in de haven van Antwerpen...

Rond de gebouwen van Tabaknatie werd een rallyproef van 2.6 kilometer uitgestippeld speciaal voor de GT wagens. Tim Van Parijs, Chris Van Woensel en Guido Kenis kwamen op zaterdagnamiddag rondjes rijden met hun, en elkaars wagen.

In de voormiddag werden de Porsche GT3, de Nissan 370Z en de BMW Z4 'uitgeleend' aan piloot-journalist Claudie Tanghe die een vergelijkende test deed voor Autonews.

In de namiddag werden genodigden, pers en sponsors meegenomen voor een rit in de verschillende GT's. De piloten hebben ook onderling gewisseld van wagen. Zo leerden we dat de piloten vol lof waren over de schakelpeddels van de BMW van Kenis, maar dan weer meer moeite hadden met de servo op de Z4. Uit wat wij konden zien was de tractie van de Nissan 370 fenomenaal. Dit maakt misschien dat de wagen iets minder spectaculair is, maar voor de tijden komt dit zeker ten goede...

Ten slotte werden wij getrakteerd op een ritje in de Porsche van Tim Van Parijs. De enige aanpassing die reeds gebeurde aan de wagen sinds de lancering van de Porsche GT3 Raod Challenge is de sequentiele versnellingsbak. Die bak maakt een heel groot verschil in vergelijking met de andere Porsches die in BelgiŽ rijden.

Foto's van deze dag kan u op de fotopagina bekijken, of de volgende Autonews raadplegen voor een gedetailleerde test.

Graag willen we ook nog Kurt Heyndrickx bedanken voor de hartelijke ontvangst op deze prachtige locatie.

MR Solar
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
Drakkar Rallysport Toyota Celica

Trefwoord(en)

Verwante artikelen